Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2007

Σήμερα τράκαρα.


Πάντα έβλεπα το Valentino Rossi ,και αναρωτιώμουν πώς διάολο τα καταφέρνει και ξανασηκώνεται μετά από πτώση.

Ε ,σήμερα ανακάλυψα πως ,αφού βρέθηκα φαρδύς πλατύς στο δρόμο κάνοντας τις σχετικές τούμπες σαν τον Γκαραγκούνη μετά από τάκλινγ ,χωρίς να πάθω τίποτα ,εκτός βέβαια από μερικούς μόλωπες στον αγκώνα μου.Ευτυχώς είχα "άγιο" πραγματικά αφού η ηλικιωμένη κυρία που με έστειλε να μετρήσω τις λωρίδες της ασφάλτου ,εκεί ακριβώς πήγαινε για να ανάψει κάνενα κεράκι.

Θα μου πείτε τώρα ,χεστήκαμε αφού δεν έπαθες τίποτα τι μας το λες ,αλλά ανέβασα αυτό το post για άλλο λόγο ,για τον πραγματικό λόγο τον οποίο βρέθηκα εκτός της μηχανής μου.
Όσο και να φαίνεται παράδοξο ,ο λόγος αυτός ήταν το κράνος το οποίο φορούσα!

Το κράνος ,ασφαλώς και θα πρέπει να είναι σφηνωμένο στην καρκάλα μας και πολύ σωστά ανέβηκαν το πρόστιμα για αυτούς που δεν το φοράνε ,πλήν όμως δεν θα πρέπει η χρήση του εντός της πόλης με συνωστισμό ανθρώπων και αυτοκινήτων διότι ούτε ακούς ούτε και βλέπεις καλά.

Κάπως έτσι την πάτησα και εγώ ,φορώντας το κράνος δεν είχα καλή ορατότητα και ηβρέθην έξωθεν της πόρτας της κυριας και παρά του κάδου σκουπιδιών!

7 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Περαστικα να ειναι!!!!

Agobooks είπε...

Περαστικά απο καρδιάς!!!

Διαγόρας ο Μήλιος είπε...

Από όλα τα συμπεράσματά σου, με ένα μόνο δεν διαφωνώ, κι αυτό ακόμα είναι ελλειπές και χρειάζεται συμπλήρωση. Φαντάζομαι πως αφού σε λένε Φιλαλήθη, δεν θα σε πειράξουν οι υποδείξεις:

Το να χειροκροτείς την αύξηση των προστίμων είναι άτοπο, τη στιγμή που τα πρόστιμα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν. Δουλειά του κράτους είναι να προστατεύει τον πολίτη από άλλους, όχι από τον εαυτό του. Οι νόμοι περί κράνους, ζώνης, ναρκωτικών, κλπ. παραβιάζουν τη βασικότερη απ'όλες τις ελευθερίες του ανθρώπου: το αναπόσπαστο δικαίωμα να σου ανήκει το ίδιο σου το σώμα.

Ο κάθε μοτοσικλετιστής που σέβεται τη ζωή του πρέπει οπωσδήποτε να φοράει πάντα το κράνος του, δεν είναι όμως δουλειά κανενός κωλοκράτους να τον αναγκάσει να το κάνει αυτό.

Το κράνος δεν εμποδίζει καθόλου την ορατότητα: αν το δικό σου την εμποδίζει τότε ίσως να μην το χρησιμοποιείς σωστά ή ίσως να έχεις αγοράσει λάθος κράνος.

Το κράνος εμποδίζει ελαφρώς την ακοή, όχι όμως κατά τρόπο που να έχει αντίκτυπο στην οδική ασφάλεια, καθότι δεν κόβει τον ήχο του κορναρίσματος, και αυτός είναι ο μοναδικός ήχος που έχει σημασία. Αν οδηγείς κατά τέτοιο τρόπο ώστε η ασφάλειά σου να εξαρτάται από το αν θα ακούσεις ή όχι οποιοδήποτε άλλο θόρυβο, τότε οδηγείς υπερβολικά επικίνδυνα. Αν προσπαθείς να μας πεις, για παράδειγμα, πως στουκάρισες επειδή δεν άκουσες μία πόρτα να ανοίγει, ή τον κινητήρα ενός αυτοκινήτου κοντά σου, τότε είναι βέβαιο πως α) οδηγούσες με υπερβολική για τις περιστάσεις ταχύτητα, β) οδηγούσες ριψοκίνδυνα, στα όρια του δρόμου, κοντά σε κάποιο εμπόδιο, κλπ. και γ) θα είχες στουκάρει έτσι κι αλλιώς, είτε είχες ακούσει τον ήχο είτε όχι.

Όσο για το σημείο στο οποίο συμφωνούμε, το κράνος ασφαλώς και θα πρέπει να είναι σφηνωμένο στην καρκάλα μας, δεν αρκεί όμως να είναι σφηνωμένο, πρέπει επίσης και να είναι ΔΕΜΕΝΟ. Βλέπω κάθε μέρα διάφορους πανηλίθιους που φοράνε μεν κράνος, αλλά αφήνουν τα λουριά να κρέμονται: δεν μπαίνουν στον κόπο να κάνουν ένα κλίκ για να κλειδώσουν την αγκράφα. Έτσι λοιπόν, σε περίπτωση ατυχήματος, στην πρόσκρουση της μηχανής με το αυτοκίνητο φεύγει το κράνος από το κεφάλι του αναβάτη, και στην πρόσκρουση του αναβάτη με το οδόστρωμα (ή με οποιοδήποτε άλλο εμπόδιο) το κεφάλι του αναβάτη σπάει σαν αυγό. Ωραία πράγματα.

Φιλαλήθης είπε...

Μάγκες ,ευχαριστώ για τα περαστικά ,αλλά δεν ήταν τίποτε άλλο από ατυχηματάκια που συμβαίνουν καθημερινά.
Φίλε μου διαγόρα ,τι να με πειράξει μόνο η σκορδαλιά με πειράζει ,μου ρίχνει την πίεση και ταβλιάζομαι!

Εδώ μέσα λέγε ότι σου κάνει κέφι ,είναι γνωστή η θέση μου άλλωστε.
Καταρχήν ,μην παίρνεις και τόσο σοβαρά την "αρθρογραφία" στα blogs ,θα πούμε και τις μαλακίες μας.

Στο θέμα μας τώρα ,από πού και ως που το κράτος δεν έχει το δικαίωμα να σου επιβάλει πρόστιμα για το κράνος ,από την στιγμή που απαιτείς εσύ να πληρώνει για να σε γιατροπορεύει στις εντατικές ,από πτώση που δεν φορούσες κράνος;λογικό ε;

Επίσεις όταν αναφέρεσαι στο "κωλοκράτος" ,να έχεις πάντα υπόψη σου οτι αυτό είναι εγώ και εσύ.

Δεν γνωρίζω αν φοράς κράνος ,αλλά αυτό σου κρύβει την ορατότητα τουλάχιστον αυτήν που θα είχες αν δεν φορούσες.Στην πόλη που μένω άνθρωποι ,αυτοκίνητα και μηχανές κυκλοφορούν στο ίδιο επίπεδο και δρόμο ,στην αθήνα ίσως είναι πιό ξεκάθαρα τα πράγματα ,εδώ πίστεψέ το το παραμικρό "ε!" μπορεί να σε βοηθήσει να μην τρακάρεις.

Διαγόρας ο Μήλιος είπε...

C-:= Ναι, φυσικά φοράω κράνος, πάντα. Όπως και να'χει, περαστικά, και να προσέχεις!

pølsemannen είπε...

Ντήαρ Φιλ,

Κατ' αρχήν περαστικά!

Βασικά δεν συνηθίζεται στους δρόμους της καθ' ημάς Εσπερίας, γριούλες να ανοίγουν πόρτες στην άκρη του δρόμου και αθώοι αναβάτες να πέφτουν στους σκουπιδοτενεκέδες που επίσης είναι ακριβώς στο πλάι του δρόμου.

Κατόπιν θα ήθελα να προτείνω την εισαγωγή σκουπιδοτενεκέδων και γραιιδίων στις πίστες των GP μοτοσικλετών, για αύξηση του βαθμού δυσκολίας!

m13 είπε...

δεν είσαι αυτός στη φωτογραφία όμως...!έτσι; :)

:)

άντε περαστικά έστω και καθυστερημένα :)