Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2015

Μα Τι Μας Συμβαίνει Επιτέλους!

Θα εξηγηθώ για άλλη μιά φορά ,έχω βαρεθεί να τα λέω ξανά και ξανά ,δυστυχώς αδυνατώ να καταλάβω γιατί οι περισσότεροι αδυνατούν να καταλάβουν ,ίσως παρασυρώμενοι από τις γυναίκες τους που δίνουν ρέστα στα facebook αρμενίζοντας τάχα αντιστασιακές παντιέρες χωρίς να γνωρίζουν καν τι είναι το ΑΕΠ και τι το ESF αφού δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ άλλωτε.

Είναι γνωστός ο θαυμασμός μου για τον Βαρουφάκη αφού πολλάκις έχω αναφερθεί εδώ μέσα για την επιστημονική και τεχνική του αρτιότητα ως οικονομολόγου ,εκτός αυτού είναι και αρκετά ευφυής.

Αυτά όμως ,από μόνα τους ,δεν τον κάνουν αποτελεματικό.Βεβαίως και έχει δίκιο ,βεβαίως και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι βασισμένο στην αλλαζονία ,τον τυχοδιωκτισμό και στις ορέξεις των ισχυρών ,άλλο όμως αυτό και άλλο να προσπαθείς ως άλλος Δον Κιχώτης να αλλάξεις το παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο στην καμπούρα ενός λαού που από την μια δεν μπορεί διότι δεν έχει την δύναμη και από την άλλη δεν μπορεί διότι δεν έχει την παιδεία.

Έβαλαν έναν λαό να επαναστατήσει τάχα στην παγκόσμια ελιτ ,μόνο ...ολομόναχο...χωρίς καν να ενδιαφερθούν τουλάχιστον να καβατζώσουν έστω και έναν σύμμαχο...τίποτα.

Αλλά όπως μας έχει διηγηθεί η Ιστορία πάμπολλες φορές στο παρελθόν ,αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια εκφασιστοποίηση της κοινωνίας ,όπου δαιμονοποιήτε η αντίθετη άποψη πράγμα τρομερά επικίνδυνο και έναν αναπόφευκτο διχασμό ,εμένα για παράδειγμα μου έκοψε την καλημέρα ο κολλητός μου επειδή έχω "την άλλη άποψη" ο οποίος είναι αρκετά μορφωμένος ,αριστερός και ευφυής πλην όμως παραπλανημένος .

Δεν ξέρω πως θα βγεί η χώρα μου από αυτόν τον παραλογισμό ,με την πάροδο του χρόνου-ιατρού? ,με την προσαγωγή στην δικαιοσύνη όλων αυτών που δημιούργησαν αυτήν την παράνοια και δη ολων των πρώην πρωθυπουργών? ,με ομαδικό ξεμάτιασμα? με επικράτηση επιτέλους της γαμημένης κοινής λογικής?.....θα δούμε.....

Καλή τύχη αδέρφια....

2 σχόλια:

seadragon είπε...

εμένα για παράδειγμα μου έκοψε την καλημέρα ο κολλητός μου επειδή έχω "την άλλη άποψη" ο οποίος είναι αρκετά μορφωμένος ,αριστερός και ευφυής πλην όμως παραπλανημένος .

οταν εχω εντονες πολιτικες διαφωνίες με ενα φίλο,επειδη δεν με ενδιαφερουν οι αδιεξοδες, ατερμονες αντιπαραθέσεις, ούτε θελω να τον πείσω να αλλάξει απόψεις,περιμενω να περασει η ενταση και να μιλησουμε για άλλα θεματα όπως κάναμε πάντα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε , ελπίζω....

Φιλαλήθης είπε...

Δεκτόν ,κατανοητόν και ελπιδοφόρον...
Αλλά ξέρετε κατι; εγώ ουδέποτε επιχείρησα από μόνος μου να τοποθετηθώ είτε πολιτικά είτε δημοψηφιακά ,εκτός από εδώ μέσα φυσικά ,όλων τους τρώει ο κώλος και όπου πάω μαζεύονται γύρω μου σαν τα μυρμήγκια να τους πω την γνώμη μου.Προσπαθώ πρώτα από όλα να διασφαλίσω την ανοχή των συνομιλητών μου στην άλλη άποψη χωρίς ποτέ να υα καταφέρνω και πάντα αφήνω τον φραπέ μου μισό....