Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2007

Τιμή και Δόξα!...(Απίστευτο!)

Τιμή και δόξα στους φυλάτοντας τας Θερμοπύλας ,τιμή και δόξα στους θεματοφύλακες των ιερών και όσιων της πατρίδος μας ,τιμή και δόξα στους μαικήνας του έθνους!
Τιμή και δόξα στους υπογράφοντες και εξωστρακίζοντες στο πυρ το εξώτερον ,το βδέλυγμα που κατέφθασε ,υπό τους νεοταξίτες "Εφιάλτες" ,ώς άλλος "Δούρειος Ίππος" με την μορφή βιβλίου ιστορίας ,για να αλλώσει τις ψυχές και τις συνειδήσεις των παιδιών μας.


Τιμή και δόξα στο Νο 2:
Λαμπρινή Χ. Θωμά, Δημοσιογράφος, Μαρούσι

Τιμή και δόξα στο Νο 36:
ΠΑΡΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΑΛΙΜΟΣ

Τιμή και δόξα στο Νο 71:
Νεοκλής Σαρρής , Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Ιστορίας- Πάντειο Πανεπιστήμιο

Τιμή και δόξα στο Νο 340:
ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ, Τέως Πρόεδρος τής Δημοκρατίας, Νέα Πεντέλη

Τιμή και δόξα στο Νο 1035:
TAKHS ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ

Τιμή και δόξα στο Νο 1081:
Ιατρόπουλος Δημήτριος, Ποιητής-Χρονογράφος, Μεσόγεια

Μα ,από τι μας προφύλαξαν οι κέρβεροι αυτοί της εθνικής μας υποστάσεως;Δείτε:

"...Φαίνεται ακόμη ότι κάποιοι έχουν ενοχές για τον αυτοκράτορα Βασίλειο τον Β΄ ( χωρίς το «Βουλγαροκτόνος»)..."

"...
«η ειρήνη έδωσε τη θέση της στον πόλεμο», «ο αγώνας υπήρξε μακρύς και δύσκολος για τον Βασίλειο», «…ο αγώνας τερματίστηκε με την συντριβή των Βουλγάρων», «η Βουλγαρία υποτάχθηκε πλήρως», «τα σύνορα έφτασαν στο Δούναβη».
Από ποιους έγιναν όλα αυτά; Πως; Τι θα συγκρατήσουν τα παιδιά από την εποποιία των αυτοκρατόρων, όταν αυτοί κρύβονται επιμελώς στο κείμενο
..."

"... «…Ο ελληνικός λαός είναι ατίθασος (δυσκολοκυβέρνητος)
και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του
ρίζες. Τότε ίσως συνετιστεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα,
τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να
εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί,
να επικρατήσει. Έτσι ώστε να πάψει να μας παρενοχλεί, στην περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολής, των τόσο σημαντικών για
τα συμφέροντα των ΗΠΑ…»
Χένρυ Κίσσινγκερ

"...
Ακόμα και οι δοξασίες ή τα μυθικά στοιχεία που ζυμώθηκαν και βιώθηκαν στην κοινωνία, σε μια μακρόχρονη ιστορική διαδικασία, αποτελούν στοιχεία της πραγματικότητας..."

"...
Ο «εσωτερικός» εχθρός του Καζαντζάκη παραμένει απέθαντος ως τα σήμερα. Τα νέα βιβλία της “εξομαλυμένης” ελληνικής ιστορίας της 6η Δημοτικού, αποτελούν τρανή απόδειξη. Οι «εσωτερικοί» εχθροί πλαστογράφησαν την ιστορία μας. Ανεξέλεγκτα..."

Θυμηθείτε ,όταν για πρώτη φορά σε ηλικία 10 ετών ,ακούσατε για τον "Βουλγαροκτόνο" ,"το σούβλισμα ,με γλαφυρότητα ,του Αθανασίου Διάκου" ,"τον τουρκαλά που έκλεβε παιδιά"!!!

And the Oscar goes to ....No 340:
ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ, Τέως Πρόεδρος τής Δημοκρατίας, Νέα Πεντέλη

Εύγε! και εγώ που νόμιζα πως ήσουν φελλός με γυαλιά!
ΥΓ.Να αναφέρω ,πως την αφορμή για αυτό το post μου έδωσε η φιλτάτη Ροδιά!
Τάδε έφη Φιλαλήθης , Φανατικά ανώνυμος ,ρομαντικός , ανεμομυλοπαλαιστής και προπάντων χωρίς διαφημήσεις!

14 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Σαρτζ ο καλύτερος! Δεν χάνω άρθρο του Χρηστάρα! Είναι κατά δήλωσή του ένας από τους ελάχιστους ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟΥΣ(αμάν τα χάπια μου υπερθετικός του υπερθετικού, δώσε μάστορα...) που ομιλούν σωστά την ελληνική γλώσσα.
Από τότε βέβαια το έχει γυρίσει σε εθνικόφρων ελληνοχριστιανιστής κομμουνιστοφάγος και στην ιστοσελίδα του γράφει "PDF format" αντί "μορφή PDF" π.χ. Ρε Σαρτζ ή γράφεις Ελληνικά ή δε γράφεις, τις Ελληνοαγγλικούρες τι τις θες;

Ενδιφέρον ποστ έχει και ο
sfrang επί του θέματος.

(Αλήθεια ο Ιατρόπουλος μεταλλάς είναι; Το μαλλί γιατί το έχει σαν τα μαλλιά της γρια -τρελής; Α! σόρυ έτσι τα είχε και ο Βουλγαροκτόνος.)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ καλό άρθρο. Είχα ακούσει για κάποιες ηλίθιες διαμαρτυρίες, αλλά ποτέ μου δεν είχα ψάξει να δω σε τι διαφωνούσαν. Ευχαριστώ για την ευκαιρία, την αφορμή που μου έδωσες. ΠΟλύ καλό κείμενο.

Ευτυχώς που στις Θερμοπύλες κάποιοι περιόρισαν τους Πέρσας. Αλλιώς θα χάσουμε την ιστορία μας (χάνεται αλήθεια η ιστορία; Χάνεται από την έλλειψη επιθέτων και την απουσία χαρακτηρισμών αντεπιστημονικών και εθνικιστικών;).

Ευχαριστώ,
ένας ιστορικός.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Φιλαλήθη, φοβάμαι ότι η παρουσίαση που κάνεις είναι επιφανιακή. Φυσικά και το πρόβλημα του βιβλίου δεν είναι ο ..Βουλγαροκτόνος. Ελπίζω να διαβάσεις το αναλυτικό αφιέρωμα που υπάρχει εδώ: http://www.antibaro.gr/istoria.php

Ξεχωρίζω απλά το κείμενο του Ζουράρη: http://www.antibaro.gr/society/zouraris_istoria_pol.php, και την επιστολή της ενώσεως Σμυρναίων: http://www.antibaro.gr/society/smurnaioi_istoria.php

Να σαι καλά

Φιλαλήθης είπε...

Φίλε yioryo ,να ξακαθαρίσω πως δεν διαπραγματεύομαι την αγάπη μου για την πατρίδα μου και θα αναφέρω επίσης πως υπηρέτησα ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού σε ηλικία 18 ετών επί 24 μήνες σε θαλάσσια υπηρεσία σε καράβι ,χωρίς να έχω το παραμικρό μέσο.
Αυτό το αναφέρω όχι με αφορμή το σχόλιό σου βέβαια ,αλλά σε αντιδιαστολή με τους ριψάσπιδες λαμόγιους που γνωρίζουμε όλοι.
Ως γνήσιος "πατριώτης" και όχι ρίψασπης ομιλών ,θέλω τα παιδιά μου να μαθαίνουν την ιστορία μας όπως πρέπει ,όταν πρέπει και βάση επιστημονικών μεθόδων από επιστήμονες παιδαγωγούς-ιστορικούς .Τώρα αν θα πρέπει ένα παιδί να μαθαίνει σε αυτήν την ηλικία τέτοιες ακραίες εκφράσεις και με τόση γλαφυρότητα που μόνο στον ¨δρόμο με τις λεύκες" υπάρχει τότε τι να πώ ...έχω λάθος.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης ,και σε ωριμότερη ηλικία ,ο μαθητής θα διδαχθεί άλλες ΔΥΟ (2) φορές την συγκεκριμένη ιστορία.

Rodia είπε...

Εμβάθυνες πολύύύύύ λέμε...

Φιλαλήθης είπε...

Αφού είμαι τύπος ...εμβαθύς!

Agobooks είπε...

Εμαθα πράγματα. Ευχαριστώ!

Φιλαλήθης είπε...

Ρε ago ευκαιρία έψαχνες!χαχαχα!

Agobooks είπε...

Φυσικά!!!

Πάνος είπε...

Φιλαλήθη,

καλημέρα και ...μπράβο για το ποστ!

Ωστόσο, οφείλω να σημειώσω ότι: παρ' όλο που ο Κύριος* Χρ. Σαρτζετάκης έχει κερδίσει με το σπαθί του το προνόμιο της σάτιρας εις βάρος του, καλό είναι να θυμόμαστε ότι:

α. Ήταν ο ανακριτής στην υπόθεση Λαμπράκη - και είχε τα κότσια να αντισταθεί στις πιέσεις των προϊσταμένων του, καθώς και στο φόβο του κράτους και του παρακράτους της εποχής. Κατάφερε να αποτρέψει το κουκούλωμα της δολοφονίας (το πήγαιναν για ...τροχαίο) και να υποδείξει τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς.
(Δες και την ταινία του Κώστα Γαβρά "Ζ", όπου τον ενσαρκώνει ο Τρεντινιάν - ή διάβασε το ομώνυμο βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού)

β. Ήταν από τους ελάχιστους δικαστικούς (ίσως ο μοναδικός) που η χούντα συνέλαβε, φυλάκισε και βασάνισε - γιατί εξακολούθησε να είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες με ...αδένες!

Λοιπόν - να του το δώσεις το ΟΣΚΑΡ, το δικαιούται! Αλλά, τον χαρακτηρισμό του τέλους, εγώ προσωπικά, δεν θα τον χρησιμοποιούσα ποτέ. Γιατί, παρόλο που γράφει αυτά που γράφει, η ιστορία είναι ιστορία!

---
* Με κεφαλαίο Κ, το είχε ...απαιτήσει όταν ήταν πρόεδρος!

Ανώνυμος είπε...

Ολη αυτή η ιστορία με τα Αντίβαρα, τα Αρδην και τα Φιρδην-Μιγδην έχει πια ΠΑΡΑ-κρατήσει, και τείνει να εκνευρίσει. Με μελλοντικούς "ΗΓΕΤΕΣ" όπως ο ΧΟΛΕΒΑΣ (διάβαζε ΧΟΛΕΡΑΣ) και η... Λαμπρινή Θωμά, μας βλέπω όλους εξoρία στην Αλάσκα, παρέα με τους τελευταίους Ελληνόφωνους Πιγκουίνους (που φωτίστηκαν από τους "ΕΛ").

Προσέξτε τώρα (φίλοι του Φιλαλήθη, γιατί εκείνος... μάλλον το είδε ήδη), το όνομα της Λαμπρινής Θωμά είναι ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ, μετά τον Σταλίδη. Είτε υπέγραψε... δεύτερη μετά τον αρχηγό, είτε τη βάλανε δεύτερη (ακόμη χειρότερα)! Εμ, γιατί νομίζετε ότι έχω κι εγώ "απωθημένα" μαζί της? Σάμπως τη γνώρισα ποτέ? Με έκλεψε ποτέ?
την έκλεψα ποτέ? όχι! Μη μασάτε. : Ολες οι παλιές ιντερνετικές συγκρούσεις ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ήσαν, κατά βάθος. 'Η (ακόμη χειρότερα) "δημαγωγοί versus αντι-δημαγωγούς".

Θάθελα να πω ότι το εν λόγω βιβλίο της 6ης δημοτικού είναι ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΟ. Είναι απορριπτέο και απαράδεκτο για ΑΛΛΟΥΣ λόγους κι ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ:
1) Δεν έχει internet links. Πολλά παιδιά ψάχνουν ήδη την Ιστορία στο ιντερνετ και δεν βρίσκουν αξιόπιστα links τόσο εύκολα.
2) Δεν έχει αρκετή ...βία και σεξ. Τα παιδιά σ' αυτή την ηλικία δυσκολεύονται να δώσουν προσοχή σε μία τέτοια νερόβραστη φυλλάδα για αποστήθιση. Θέλουν να ξέρουν για σφαγές (ιδιαίτερα αμάχων) για βιασμούς αλλοεθνών (από τους προγόνους μας) και άλλα τέτοια...

Πανηλίθιοι Κύριοι των Υπουργείων, ΔΩΣΤΕ τους αυτό που ζητάνε. ΤΗΝ αλήθεια ζητάνε, τα κακόμοιρα. Δηλαδή... πρέπει να γίνεις 40 ή 50 χρονών για να μάθεις τα "άπλυτα" της χώρας σου, και... μέχρι τότε να ξέρεις μόνο τα "άπλυτα" των άλλων.

Πως είναι δυνατόν να έχεις "καθαρή" πατρίδα, αφού ανήκεις σε... σάπιο βιολογικό είδος, άνθρωπέ μου, Σαρτζετάκη μου, κ.ά.? αγαπητέ ήρωα, αγαπητέ HOMO SAPIOUS.

Σιγά το πρόβλημα, ποιές παρωπίδες θα φορέσουν τα πανέξυπνα πια παιδάκια, μέσω ενός ΚΩΛΟΒΙΒΛΙΟΥ! :)

Ευχαριστώ φιλαλήθη, που ανέχτηκες εμένα τον βλογο-άστεγο
Γιώργος Α. Στάθης

Φιλαλήθης είπε...

posleman...
Φαίνεται πως η διαννόηση φορά...ποστις!

κ.δείμε...
Από ότι ψυχανεμίστηκα η θερμοπύλες στις μέρες...κρύωσαν!

κ.yioryo...
Ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω ,όντως το πρόβλημα δεν είναι ο βουλγαροκτόνος!

κ.ροδιά...
δεν έχω πάτο λέμε...

n.ago...
άσε τα σάπια σου ,από μένα περίμενες;

κ.πάνο...
Δεν αντιλέγω πως σε κρίσιμες εποχές φέρθηκε σωστά ,αν και αναρωτιέμαι τι βραβείο θα δώσουμε σε κάποιον που έκανε το αυτοννόητο δηλαδή την δουλειά του ,ωστόσο με τα χρόνια κάτι "παίχτηκε" ίσως τα χρόνια που βάρυναν την πλάτη του ίσως η παρατεταμένη χρήση υαλόφθαλμων!

κ.στάθη...
καλοδεχούμενος ,αν και δεν θεωρώ σπίτι μου το blog αλλά ως πλατεία του χωριού μου -τα`παμε αυτά "ασύδοτη ελευθερία κτλ"- πάντως σε κόβω διαφορετικό από κάνα δυό ποστάκια μου πρίν.
Αν και υποψιάζομαι πως η κόντρα σας κρατάει καμιά δεκαριά χρονάκια και βάλε ,όταν νεόκοποι αμφότεροι στο μέσο ,κονταροχτηπηθήκατε για την "κυριαρχία" ή κάνω λάθος;
A!και να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους ,οι "φίλοι" του Φιλαλήθη είναι όλοι διαδικτυακοί ,δεν γνωρίζει ούτε έναν προσωπικά ,έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Φιλαλήθη όχι, μη φαντάζεσαι ανύπαρκτη "μάχη κυριαρχίας" (μεταξύ εμού και της ΛΧΘ). Μάχη μάλλον... επιβίωσης δικής μου από βομβαρδισμό:

http://www.omadeon.com/monitor/rehistory.html

με κεντρική νέα ιστοσελίδα την

http://www.omadeon.com/monitor
.

Τέλος διάβασα όλα τα links που παράθεσες περί βιβλίου ιστορίας. Ενα από αυτά γεμίζει παραγράφους με μύθους και ψέματα (για την σφαγή της Τριπολιτσάς). Επίσης λέει κάτι για ενοχές που δεν πρέπει να εμφυτευθούν στα ελληνόπουλα από τα... νεοταξόπουλα.

Το χάλι αυτού του συρφετού δεν περιγράφεται. Αξιοσημείωτη η ΕΛΛΕΙΨΗ της υπογραφής του Μίκη Θεοδωράκη, που ξέρει καλά ότι πίσω από το αντίβαρο κρύβεται το "δίκτυο 21". Κάποτε ο Μίκης είχε διαμαρτυρηθεί για τη βροχή μηνύσεων και διώξεων που εξαπέλυσε το δίκτυο 21 κατά πολλών διανοούμενων.

Το βιβλίο δεν είναι άγιο, φυσικά. Αλλά αν πρόκειται να το ξαναγράψουν όλοι αυτοί, θα το κάνουν χειρότερο.
Και πάλι ευχαριστώ
Γιώργος Στάθης

oistros είπε...

καλησπέρα
αν εχετε χρόνο ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο
http://www.youtube.com/watch?v=NLoJsJ856tg