Σάββατο, Ιανουαρίου 13, 2007

"Too Much...Arrogance, Too Little Time!"

Επειδή η αλαζονεία καλά κρατεί στο συνάφι τούτο ,επικολλώ ανταλλαγή απόψεων από το Mindblog :

Φιλαλήθης:
“…Μιας και εκτιμώ πως γίνεται πολύ κακό για το τίποτα(?) ,θα αναφέρω την δική μου εκτίμηση για τα blogs ,η οποία φλερτάρει έντονα με την ιδέα της “ασύδοτης ελευθερίας” όπως την αποκαλώ .Στα blogs θέλω να γράφει ο καθένας ότι του γουστάρει ΧΩΡΊΣ λογοκρισία ,να τα σβήνει όταν του καπνίσει ,να αντιγράφει ότι θέλει και να του βάζει και φωτιά αν θέλει.
Τωρα αυτά περί πνευματικής ιδιοκτησίας στα blogs ,περί συστάσεων κανόνων στα blogs ,περί αφεντικών στα blogs ,και παρόμοιες παπαριές θα πρέπει να τα γράψει ο καθένας στα όργανα αναπαραγωγής και διαιωνήσεως του είδους του.Οι μόνοι που επικαλούνται τα παραπάνω είναι οι δημοσιογράφοι (επειδή χεστήκανε μην χάσουνε το κουτάλι)και οι νομικοί (επειδή ζητάνε πελατεία).
Το αν έκλεισε το monitor ποσώς με ενδιαφέρει ,το αν το προκάλεσε η τάδε ή η δείνα ,ομοίως.
Αυτό που θέλω είναι να αφήνονται οι ρομαντικοί και οι ανεμοπαλαιστές να αυταπατώνται πως είναι ελεύθεροι!…”

Webmaster:
"..Δε βλέπω σε ποιο σημείο περιορίζεται ένας blogger. Εκτός αν συκοφαντεί. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση η ανωνυμία τον σώζει. Πιθανόν να μην αντιλήφθηκα τι εννοείς όμως..."

Φιλαλήθης:
"...Μέχρι στιγμής φίλτατε συνταξιδιώτη ,δεν φαίνεται να περιορίζεται επουδενί ο blogger εν ελλάδι ,παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν ορισμένοι ,είτε δημιο-γράφοι είναι αυτοί είτε νομικοί.
Επαναλαμβάνω την θέση μου και θα το κάνω μέχρι να κελαηδήσουν οι γαιδάροι ,έστω και αν αυτή η θέση δέχεται αρκετές βολές ,πως ο blogger θα πρέπει να γράφει ότι θέλει στο blog του αφού είναι δικό του …έτσι απλά!
Τώρα ,αν θα συκοφαντήσει ,αν θα βρίσει ή αν θα υπερβεί τα εσκαμένα ,αυτό θα το κρίνει αυτός που θα το διαβάσει.
Αν υπάρχουν πολλοί αναγνώστες αυτό σημαίνει πως ο blogger δίκαια “κτυπάει” και πως τα`θελε ο ποπός του “θύματος” ,αν πάλι όχι τότε θα σημαίνει πως ο blogger είναι μαλάκας και θα χαθεί στην ανοησία του…μόνος!Εννοείται πως είμαι φανατικά υπέρ της ανωνυμίας ,για λόγους ευνόητους φυσικά ,της ανωνυμίας που αφού εξασφαλίζει εκ των πραγμάτων την ανιδιοτέλεια του ιστολόγου ,τον ξελασπώνει και από…μπελάδες!.."

Webmaster:
"...Γράφεις πιο πάνω: “Αν υπάρχουν πολλοί αναγνώστες αυτό σημαίνει πως ο blogger δίκαια “κτυπάει” και πως τα`θελε ο ποπός του “θύματος”…”

Διαφωνώ σε αυτό. H επιτυχία κρίνεται και ποσοτικά, αλλά όχι μόνο. Υπάρχουν π.χ. εφημερίδες ή περιοδικά που το μόνο που κάνουν είναι να συκοφαντούν ή να ασχολούνται με τα μηδενικά. Αυτά τα έντυπα έχουν μετά βεβαιότητας επιτυχία - το βλέπουμε κάθε μέρα αυτό. Καταλαβαίνεις τι εννοώ; (Ελπίζω να μην παρεξηγείς τα λόγια μου.)
Περί ελευθερίας του λόγου συμφωνούμε απόλυτα. Η ανωνυμία πάντως δεν είναι ισοδύναμο της ευθιξίας και της αμεροληψίας. Η ανωνυμία από τη μία απελευθερώνει κι από την άλλη δίνει μια τρομερή ευκολία να συκοφαντήσεις. Το να βρεις τη “λεπτή κόκκινη γραμμή” που διαχωρίζει το ένα από το άλλο είναι η μαγκιά κατ’ εμέ.
Έτσι δεν είναι;..."

Φιλαλήθης:

"...Συμφωνώ στα περισσότερα σε όσα είπες.
Πλήν όμως ,θα εξηγηθώ περισσότερο για την θέση μου.
Μίλησες για “επιτυχία’ ,ε λοιπόν τον Φιλαλήθη ποσώς τον ενδιαφέρει αυτή ,με την έννοια που το έθεσες.
Ισως είναι άκρως ριζοσπαστική αυτή η θέση ,αλλά τι να κάνω ,έτσι έχω εκλάβει το blogging!
Μίλησες για “ποιότητα” …ομοίως!
Μίλησες για περιοδικά και εφημερίδες ,μα δεν έχουν σχέση αυτά με το blogging!όσο και να θέλουν (η παρεξηγούν)οι δημιο-γράφοι δεν είναι το ίδιο..ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΟ BLOGGING(συγνώμη για τα κεφαλαία!).
Και εξηγούμαι περισσότερο ,δεν υπάρχει καλλίτερη ποιότητα από την ελευθερία την “ασύδοτη ελευθερία” ,πίστεψέ με!
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία ,απο το να πετύχεις να γράφεις ελεύθερα ,ΟΤΙ θελήσεις ,πίστεψέ το!
Ο Φιλαλήθης δεν είναι δημοσιογράφος ,δεν θα κονομήσει ποτέ από διαφημήσεις ,ραδιοφωνικές εμφανήσεις ,συνεντεύξεις ,ούτε επιθυμεί να αφήσει γραπτά μνημεία ,θέλει μόνο ο φουκαράς να μπορεί να γράφει ΟΤΙ θέλει…ΕΛΕΥΘΕΡΑ!!!
Δεν νομίζω να θέλει πολλά ,μόνο να γράφει ελεύθερα ,και ας μην τον διαβάζει ούτε η μάνα του!
Επίσης ο Φιλαλήθης ,ζητάει ταπεινά συγνώμη για την σπατάλη του χώρου σας ,αγαπητέ οικοδεσπότα ,και αφού σας ευχαριστήσει θερμά για την φιλοξενία ,θα πορευτεί ¨ασύδοτα ελεύθερος” και…όσο κρατήσει!.."

ΥΓ.Έτσι έχω εκλάβει το blogging ...αν όμως κάνω λάθος ,τότε δεν υπάρχει λόγος να αποσπώ την προσοχή των εκλεκτών "συνταξιδιωτών" από την συγγραφή των μνημειακών τους έργων ,και το ταπεινόν και αφελές τούτο blog ,θα κατεβεί αναζητώντας με άλλο τρόπο την Δουλτσινέα του!




4 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Για την πνευματικη ιδιοκτησια πρεπει να υπαρχουν νομοι και κανονες.
Σε ολα τα αλλα εχεις δικιο!!!
Παντως το monitor ηταν καλυμμενο απο το νομο.

Φιλαλήθης είπε...

ΟΧΙ ,ΟΧΙ ,ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ!!!
Δεν υπάρχουν πνευματικές ιδιοκτησίες στα blogs ,δεν πρέπει να υπάρχουν ,δεν γίνεται να υπάρχουν ,αλλιώς το blogging θα καταντήσει άλλο ένα μέσο ενημέρωσης με τα γνωστά χάλια!
Τα πνευματικά διακαιώματα ΒΕΒΑΙΩΣ και τα ασπάζομαι ,είναι ο κόπος αξιόλογων ανθρώπων όποιοι και είναι αυτοί ,και θα πρέπει να δικαιώνονται είτε ηθικά είτε οικονομικά για αυτόν.
Πλήν όμως ,υπάρχουν τόσα μέσα ,ρε παιδιά ,τόσοι τρόποι ,τόσες δυνατότητες να διασφαλιστούν αυτά ,στα blogs βρήκαμε να κατοχυρώσουμε την πνευματική μας ιδιοκτησία;
Ας αφήσουμε και κάτι "πραγματικά ελεύθερο" ,ας κάνουμε ,το κέρατό μου ,έστω τα στραβά μάτια!
Όποιος θέλει εξάλλου να κατοχυρωθεί πνευματικά ας εκδώσει βιβλίο ,ας γράψει σε κάποιο έντυπο ,το blogging δεν ενδείκνειται για αυτό.
Και ξέρετε κάτι;ή άποψή μου αυτή τελικά θα επικρατήσει ,όποιος θα μπλογκάρει θα γνωρίζει εκ των προτέρων ,πως ότι γράφει θα είναι κτήμα όλων.πως θα κυνηγήσει δηλαδή ανώνυμους χρήστες;

funEL είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
funEL είπε...

Το θέμα της άρνησης aggregator να καταχωρήσει λινκ μας λόγω της γνωστής υπόθεσης κ. Φιλαλήθη θεωρείται λήξαν από μας.

Και παλαιότερα υποχώρησαν λόγω απειλών γνωστά site που είχαν καταχωρημένα λινκ μας (τουλάχιστον 4). Η τρομοκρατία αυτής της μορφής περνάει και είναι λογικό.
Όποιος δεν θέλει να καταχωρήσει κάτι για οποιονδήποτε λόγο (ακόμα κι αν αυτός είναι φόβος μηνύσεων κλπ), είναι σεβαστός a priori.

Kάποιος λόγος έγινε εδώ:
http://www.greekgastronomer.com/?p=392
και εδώ
http://rodiat5.blogspot.com/2007/01/blog-post_12.html

(υπάρχουν κι αλλού περτακαλιές με αντιβαρυτικά περτακάλια)