Σάββατο, Μαΐου 04, 2019

Μιλώντας Για Πολιτισμό...!

Πάσχα! Κέρκυρα!...τι να γράψει κανείς ,τι να πει που δεν έχει ματαειπωθεί ,τι να πρωτοθαυμάσει... ,και εγώ ο δύσμοιρος στη μέση ανήμπορος να εκφράσω αυτό που πραγματικά νοιώθω αυτές τις μέρες μαγεμένος από τις ευωδιές των πασχαλιών και τις μελωδίες των φιλαρμονικών.

      Παρόλα ταύτα ,κάτι βρήκα να σχολιάσω, και αυτό είναι η φιλαρμονική Μάντζαρος και οι ευφυέστατες μουσικές επιλογές του ικανότατου αρχιμουσικού της του Κου Άνθη.

      Ο μαέστρος ,λοιπόν ,μετά την απρόσμενη κίνησή του να αλλάξει το μουσικό κομμάτι της φιλαρμονικής το 2016 και να παιανίζει το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής το La Madrugá του Μορένο το οποίο ενθουσίασε τον κόσμο και ανατρίχιασε τους Μαντζαρίστας ,φέτος πέρασε στα μουλωχτά και το έπος του Ροντρίγκεζ ,ένα adagio το Αρανχουέθ ,το οποίο προσάρμοσε να παίζεται σε συνέχεια του La Magruga .

     Πρόκειται για ένα κομμάτι ενός τυφλού Ισπανού συνθέτη του  Χοακίν Ροντρίγκο ο οποίος συνέθεσε αυτό το κομμάτι με ότι αισθήσεις είχε απο τους βασιλικούς κήπους της Ισπανίας ,δηλαδή μυρίζοντας τις μανόλιες του Παλατιού ,ακούγοντας τα τιτιβίσματα των πουλιών ,το θρόισμα των φύλλων και το κελάρυσμα των νερών όλα αυτά αποτυπώθηκαν σε αυτό το κομμάτι...το Concierto de Aranjuez.

    Τα δύο αυτά κομμάτια μοιάζουν σε βαθμό που μπερδευόντουσαν και οι μουσικοί στην αρχή ,αλλά το αποτέλεσμα είναι απλά μαγευτικό.

     Συγχαρητήρια πολλά ,λοιπόν ,στην Μάντζαρος αλλά και στον Αρχιμουσικό και μαέστρο της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: