Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017

Βαρουφάκης : Για Να Ξαναδούμε Λίγο Αυτόν Τον Τύπο....

   Ας υποθέσουμε ότι σε μια γειτονιά είναι όλοι αγχωμένοι και προβληματισμένοι από κάτι χρέη που  έχουν.
  
   Είναι μουδιασμένοι ,αποφεύγουν ο ένας τον άλλον δεν μπορούν να συγκεντρωθούν ούτε και να αποδώσουν στην δουλειά τους όσο θα μπορούσαν υπο άλλες συνθήκες ,μα ούτε και στην ίδια την οικογένειά τους είναι τόσο χαλαροί όσο θα ήθελαν και όλα αυτά λόγω των χρεών τους.
        Μόνο που τα χρέη αυτά είναι αναμεταξύ τους ,είχαν δανειστεί κάτι χρηματικά ποσά ο ένας απον τον άλλον αλλά λόγω της κρίσης δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν.

   Όλα αυτά μέχρι που κάποιος αγανάκτησε και πήρε την πρωτοβουλία και λέει στον διαχειριστή της πολυκατοικίας του αν μπορεί να του δανείσει 1000€ και να τα κρατήσει μετά από 15 μέρες που θα πληρωθεί την σύνταξή αφού ούτως ή άλλως αυτός θα τα παραλάμβανε από τον ταχυδρόμο για να του τα δώσει.
   Αυτός αφού βεβαιώθηκε ότι όντως δεν υπήρχε περίπτωση να τα χάσει του τα έδωσε ευχαρίστως.

   Αυτή ήταν και η αρχή της λύσης των προβλημάτων όλων τους αφού αυτος με τα 1000€ ξεπλήρωσε τον μπακάλη και αποκαταστάθηκαν η σχέσεις τους μα και η πιστοληπτική εμπιστοσύνη μεταξύ τους .ο μπακάλης έκανε το ίδιο με τον βενζινά που του χρωσταγε πετρέλαιο ,ο βενζινάς με τον μπογιατζή που του είχε βάψει το βενζινάδικο ,ο μπογιατζής με τον χασάπη και ούτω καθεξής μέχρι που όλη η γειτονιά είχε ξεχρεωθεί ως δια μαγείας και έτσι όλοι τους επικεντρώθηκαν χωρις άγχη και σκοτούρες στις δουλειές και στις οικογένειές τους.

   Κάτι τέτοιο λοιπόν εννοεί ,απο ότι κατάλαβα απο την σημερινή του συνέντευξη στον Αυτιά ,ο Βαρουφάκης. Πρόκειται όντως για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών και ΟΧΙ για ένα σύστημα παράλληλου νομίσματος ,πράγμα που εμένα μου φαντάζει ενα απίστευτα ευφυές σχέδιο και απορώ γιατί δεν το έχουν εφαρμόσει ακόμα.....

   Οικονομολόγος δεν είμαι και ίσως υπάρχουν λεπτομέρειες αν αυτό το αναγάγουμε σε μεγαλύτερη κλίμακα ,μα ας το δει κάποιος που ξέρει να μας το πει ,να μας πει οτι αυτό δεν γίνεται για αυτούς του λόγους ,μέχρι τότε ας το βουλώσουν οι δεξιοί ανόητοι αρνητές των πάντων και οι αλαφροϊσκιωτοι αριστεροί ψεκασμένοι θολοκουλτουριάρηδες. 
Καλήμέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: