Παρασκευή, Μαρτίου 02, 2012

Η Αντεπίθεση του Λαλάκη του Εισαγόμενου....


Έλαβα σήμερα ένα email το οποίο αποφάσισα οτι μάλλον συμφωνώ και έτσι το αναπαραγάγω πιό κάτω χωρίς κάποιο επιπλέον σχόλιο.....


"Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελλάδα είναι ΥΠΗΡΕΤΗΣ των συμφερόντων της ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ -ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑΣ. Καταγγελίες επώνυμες υπάρχουν. Δημοσιεύσεις στις εφημερίδες υπάρχουν. Δεν υπάρχει όμως διάθεση από το κράτος να λυθεί το θέμα Περιμένουμε μόνο την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουν το 85% της Ελληνικής αγοράς μπύρας. Την τελευταία 10ετια έχουν ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. Οι Ολλανδοί με τα λεφτά του μέσου Έλληνα που κερδίζουν ,εξαγοράζουν άλλα εργοστάσια μπύρας στην Ευρώπη. Μόνο ψίχουλα από αυτά τα κέρδη επανα-επενδύονται στην Ελλάδα. Η Ηeineken πουλιέται στα Ελληνικά Σούπερ Μάρκετς 60% υπερτιμημένη από τα αντίστοιχα Oλλανδικά !!!!!. Και όλα αυτά με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ και την ΑΝΟΧΗ του Ελληνικού Κράτους. Το ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ μπύρας είναι ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ. Εκβιάζει, πιέζει, υποβάλλει κανόνες, μπλοκάρει τον ανταγωνισμό. Στα Σουπερ μάρκετς, πρατήρια, κάβες, χονδρεμπόρους, εστιατόρια, ταβέρνες, σουβλατζίδικα. καφενεία, μπαρ, ψιλικατζίδικα, φαστ φουντάδικα, πιτσαρίες κτλ δεν βρίσκει άλλες μπύρες παρά μόνο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Κάνουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ιδιωτικά συμβόλαια για την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων τους. Γέμισαν την αγορά με ΔΩΡΕΑΝ ψυγεία , όπου υπάρχει χώρος ΜΟΝΟ για τα προϊόντα τους. Μας εκμεταλλεύονται ,εξάγουν τα κέρδη τους οι φιλέλληνες Ολλανδοί, Και το μεγάλο ευχαριστώ τους βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Heineken www.Heineken.com , Παρουσιάζουν το FYROM σαν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ . ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. ΠΕΣ OXI ΣΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ. ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ . ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ!!! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑ. ...ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ "FIX", "ΜΥΘΟΣ" ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ, ΟΙ : "ΒΕΡΓΙΝΑ" ΚΑΙ "EDELSTEINER", ΤΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ. ΟΙ BLOGGERS ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.
Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξετε τις θέσεις εργασίας σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας!!!
12 Αλλαγές που μπορούν να σώσουν την οικονομία, δηλ. "το κεφάλι μας"!
1. Αντί για ΤΥΡΙ gouda (αγευστο) ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ κλπ. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.
2. Aντί για ΠΑΓΩΤΑ Nestle , Algida, προτιμήστε τώρα με τις ζέστες τα πραγματικα ελληνικά : ΕΒΓΑ, ΚΡΙ ΚΡΙ και ΜΟΝΟ αυτα !!!!
3. Αντί για Coca Cola Pepsi Cola αγοράστε ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ Lux, Εψα, Παλίρροια, ΒαπΚουγιός (Βασικα μην πίνετε αναψυκτικα, αλλα αν πίνετε, προτιμήστε ΜΟΝΟ ελληνικα !!!!!)
4. Αντί για ΜΠΥΡΑ Heineken , Amstel κλπ κλπ, αγοράστε Kraft , ΦΙΞ, Βεργίνα, Μαγκνους Παπαδημητρίου (Εξαίρετη και καλοψημένη!) .
5. Αντί για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Barilla, Misco που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μονο μακαρόνια Μ έ λ ι σ σ α . Ειναι εξαιρετικα και τα καλύτερα απο όλα (δοκιμάστε αυτά του καρότου !!! Απίθανα !!!!)
6. Αντί για .. προσούτο , αγοράστε μόνο ελληνικά ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ .
7. Αντί για ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ Δανίας , αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπο ς, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ .
8. Αντί για ΓΑΛΑ εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα ελληνικο, ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ , Όλυμπος Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, ΚΟΡΦΗ, ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΡΙ ΚΡΙ, κλπ κλπ μονο ελληνικα
9. Αντί για ΠΟΤΑ Ουίσκυ κ.τ.λ., αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά και προτιμήστε μόνο ελληνικά κρασι ά, που είναι και απίθανα !!!! .
10. Αντί για ΣΟΚOΛΑΤΕΣ Nestle , αγοράστε ΜΟΝΟ σοκολάτες-σοκολατάκια ΙΟΝ που είναι και οι καλύτερες (και έως και σήμερα,μονο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, άλλωστε πρέπει να σωθεί η επιχείρηση που επιμένει να είναι ελληνική) . Ο Παυλίδης, δυστυχως, δεν γλύτωσε και πουλήθηκε στους Γάλλους !!!!! δεν χρειάζεται να στηρίζουμε Γαλλικες επιχειρήσεις !!!
11. Αντί για ΤΑΞΙΔΙΑ εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και μόνο!! Και παζαρέψ' τε τις τιμές !!!
12. Αντί για ΤΣΙΓΑΡΑ Marlboro, Camel, Kent, Winston κ.τ.λ. των αγαπημένων αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ HELLAS special, ΞΑΝΘΗ . Η ΚΟΨ'ΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ !!!!

Δείτε τις επιπτώσεις τους :
Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών :
1. Αποδυναμώνετε και εξαφανίζετε τις ελληνικές παραγωγές... Μην πείτε δεν με νοιάζει, διότι εμάς αφορά το θέμα
2. Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, Βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας και την εξάρτηση απο ξένα κεφάλαια. Βλέπετε που φτάσαμε
3. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε 70% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που εκτος του οτι απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς, ενισχύετε τις οικονομίες των χωρών αυτών.

Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς, όπως σήμερα :
1. Βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας !!
2. Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε 1000 οικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ
3. Θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά!! Ή πιο απλά ,Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊ όντα, οι 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον !!!
4. Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100,000-150.000 συμπατριωτών μας !!

ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ :

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (μαλιστα απ οτι λεγεται, δεν απέλυσε κανεναν υπάλληλο, λόγω κρίσης, αλλα και απορρόφησε και τους υπλλήλους γνωστης αλυσσίδας σουπερ μαρκετ που αγόρασε) Και καλές τιμές έχει, και ποικιλία προϊόντων

στηριξ' τε ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ, τα μαγαζια της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, μακρυα απο ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!!!

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΞΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ, ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!!!!!!!!!!!
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ !!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ !!!!! ΣΤΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ !!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ !!!
Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας,
σκεφτείτε ότι
ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη
ή
την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων .
Αγαπητοί Συμπατριώτες ΜΠΟΡΟΥΜΕ και μην ακούτε τα εγκάθετα..."παπαγαλάκια", τους αγράμματους και τους καλοθελητές !!!

Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα ξεχωρίζετε - οχι απο το ονομα μονο, , αλλα και
από τον αριθμό
στο BAR CODE...


TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ:
ΑΠΟ 520
π.χ. 5 || 20 1287 || 470868 || >
που αντιστοιχεί στο αλουμινόχαρτο της
Sanitas A.E.
που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής
Να διορθώσω, όμως , ένα μικρό λαθάκι.
Το 520 δεν δηλώνει ότι το προϊόν είναι ελληνικό, αλλά ότι το αποκλειστικό δικαίωμα χορήγησης του συγκεκριμένου BARCODE ανήκει στην Ελλάδα, η οποία το δίνει σε προϊόντα που κυκλοφορούν στο εσωτερικό της. Επομένως δεν είναι απίθανο το προϊόν να είναι μιας ξένης πολυεθνικής, η οποία έχει υποκατάστημα εδώ ή έχει συμβληθεί με ελληνική εταιρία και απλά το συσκευάζει στην Ελλάδα.
Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα με το περιεχόμενο του μηνύματος, αλλά μόνον για τα προϊόντα MADE IN GREECE."

25 σχόλια:

Σταυρούλα Πρεβεζιαν. είπε...

Είναι δυνατόν να τσιμπάμε σε «περίεργους» καταλόγους και να τσακωνόμαστε για το ποιό προιόν είναι ελληνικό ή όχι? Εδώ εταρείες με περίπου μισό αιώνα επενδύσεων στην Ελλάδα, όπου επενδύσεις βάλτε νέες θέσεις εργασίας, δείχνουν τον δρόμο της ανάπτυξης σε όλες τις επιχειρήσεις και μας λέτε να τις μπουκοτάρουμε? Άποψη μου είναι : ούτε μποϋκοτάζ ούτε ανεγκέφαλοι πατριωτισμοί που εξυπηρετούν συμφέροντα λίγων…. και άν θέλουμε να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία ας αγοράζουμε για παράδειγμα νουνου γάλα, όλυμπος, προιόντα της 3μ, μπυρες ελληνικες όπως ΑΜΣΤΕΛ ΑΛΦΑ ΖΕΟΣ ΚΡΑΦΤ κ.α.

Φιλαλήθης είπε...

Εντάξει ,αγαπητή Σταυρούλα ,δεν είναι όλες οι ξένες εταιρίες όργανα του Σατανά.
Μα πες μου σε παρακαλώ ,είναι οι εταιρίες που ανέφερες Ελληνικές όπως η Νουνού(βλ.Royal FrieslandCampina) ,η Άμστελ και η Kraft;

Σταυρούλα Πρεβεζιαν. είπε...

Kαι βέβαια είναι ...δουλέυουν έλληνες, χρησιμοποιούν ελληνικές πρώτες ύλες(βλ.αθηναική ζυθοποιία) προσέχουν το περιβάλλον..τι άλλο να κάνουν ?

Πέτρος Βαρκ. είπε...

Αυτοί που γράφουν τέτοιες καταγγελίες έχουν κακή πληροφόρηση, εκτός και αν έχουν κάποιο σκοπό. Μια μπύρα που λανσάρεται για ελληνική έχει ένα εργοστάσιο με 50 άτομα, που εχει φτιαχτεί μόνο και μόνο για να πάρει κρατικές επιδοτήσεις. Εχει πολλά δάνεια, που δεν θα τα γυρισεί ποτέ. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι σκυλοκαβγάδες ανάμεσα στις εταιρείες παραγωγής μπύρας. Ο λόγος που μπαίνω στην κουβέντα είναι επειδή η ‘ελληνικη’ δήθεν εταιρεία με εχει φεσώσει άγρια όπως και άλλους προμηθευτές της.Μην διαφημίζετε λοιπόν τέτοιες περιπτώσεις σαν ελληνικές μπύρες. Κάποιοι άρπαξαν την ελληνικη τατυτότητα για να κάνουν μπίζνες με κατι ψευτοεργοστάσια.

Φιλαλήθης είπε...

Φίλε Πέτρο ,αν έχεις πληροφορίες σχετικά ,ο χώρος εδώ μέσα είναι πρόθυμος να τις φιλοξενήσει!
Μιλάμε ανοιχτά με ονόματα (όσο μπορούμε τουλάχιστον)μπας και βγάλουμε καμιά άκρη και ξεστραβωθούμε από ανθρώπους που ίσως γνωρίζουν κάτι παραπάνω.
Αυτή είναι η μαγεία του νετ που όλοι θαυμάζουμε άλλωστε!!!

Φιλαλήθης είπε...

Σταυρούλα ,τώρα γιατί έχω την εντύπωση πως η "Όλυμπος" είναι πιο Ελληνική από την "ΝΟΥΝΟΥ" και η "Κυκνος" από την "κραφτ";
Πάντως θα το ψάξω λίγο!!!

Πετρούλα Μπακλατζή είπε...

αγαπητοι κύριοι καλησπέρα σας με την δυνατότητα που μας δίνετε θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θεωρείται ότι η λίστα σας είναι πλήρης διότι υπάρχουν εταιρείες που δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν όπως για παράδειγμα και πάντα καλοπροαίρετα η αθηναϊκή ζυθοποιία η οποία με πρόσφατο παράδειγμα την αύξηση του επενδυτικού της πλάνου, το οποίο πλάνο ακολούθησε η ολυμπιακή ζυθοποιία, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες από τον τόπο μας. Τέτοιες επενδύσεις δεν αξίζει να τις στηρίξουμε ?

Φιλαλήθης είπε...

Κοίτα σουξέ το post!
Σε άλλα posts που κατάθετα ψυχή ,μόνο αναγνώσεις είχαν ,τώρα για ένα email που έλαβα αλλά αφορούσε "μπικικίνια"....
Εν πάση περιπτώσει ,μια άποψη είναι ,στο πνεύμα της οποίας συμφωνώ ,που λέει πως πρέπον είναι στην συγκεκριμένη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ,να χρησιμοποιούμε Ελληνικά προιόντα μπας και σταματήσουμε να αιμοραγούμε οικονομικώς ,και τίποτα άλλο!
Τώρα ο καθένας ας πράξει κατά βούληση και κατά όπως τον φωτίσει ο θεός!!!!

Ρούλης Μπακλατ. είπε...

η γνώμη μου σχετικά με τις λιστες που έχουν δημιουργηθεί και δεν ξέρω τι σκοπούς εξυπηρετούν δημιουργεί μια ερώτηση, πως ονομάζετε ένα προϊόν ολλανδικό, για παράδειγμα την μπύρα, όταν φτιάχνετε από ελληνικό κριθάρι ?

Γιώργος Παραπρασταν. είπε...

είναι τουλάχιστον περίεργο σε τέτοιους καιρούς να κοιτάμε λίστες και να μας πιάνει πανικός. Δηλαδή στις μεγάλες επιχειρήσεις δεν δουλεύουν έλληνες ? γιατί δεν επενδύουν όλες οι εταιριές όπως η ΝΕΣΤΛΕ η αθηναϊκή, η ολυμπος, η φαγε ?

Φιλαλήθης είπε...

Λοιπόν κοιτάξτε λίγο όλοι...
Το πνεύμα του μηνύματος και που το οποίο εγώ εξέλαβα έτσι είναι το εξής:
Είναι προτιμότερο να προτιμήσουμε ένα προϊόν αμιγώς Ελληνικό παρά ένα όχι.
Προφανώς δουλεύουν Έλληνες και στις πολυεθνικές ,μα θα προτιμούσα μια ράφτρα της γειτονιάς μου από ένα κινέζικο ρουχάδικο έστω και αν ο καπετάνιος που έφερε τα κοντέινερ από την Κίνα ήταν Έλληνας!
Δεν είναι κανενός είδους ρατσισμός αυτός ούτε όψιμος πατριωτισμός μα κίνηση επιβίωσης ,εθνικής επιβίωσης.Είναι μια πρακτική που την εφαρμόζουν όλα τα κράτη χωρίς να τους κατηγορεί κανείς για εθνικιστές!
Προτείνω να αφήσουμε τις μαλακίες και προτιμάμε Ελληνικά προιόντα αφού στο κάτω-κάτω είναι και καλλίτερα!!!

Γιώργος Παππαδ. είπε...

καλημέρα σας έχω παρατηρήσει κάτι πολύ σοβαρό τελευταία.Κινδυνέυουν οι δουλειες των περισσότερων συμπολιτών εξαιτίας κάποιων έξυπνων και σιγουρα κατευθυνόμενων λιστων και σχολιων. Ανεργια σαν έννοια δεν την έχει λάβει κανείς γνώση. Χρόνια τωρα εταιρειες όπως η νεστλε η αθηναικη ζυθοποιια και άλλες επενδύουν στην χώρα μας δίνοντας νέες θέσεις εργασίας..με κόντρα τους συνδικαληστές...γιατί δεν τα λέτε αυτά ?

Φιλαλήθης είπε...

Κύριε Παπαδάκη ,προφανώς και θα ευχόμουν να υπήρχαν πολλές nestle ,αν αυτές προσέφεραν μέσω των επενδύσεών τους εργασία ,μα υπάρχουν και πολλές αμιγώς Ελληνικές εταιρίες που προσφέρουν και αυτές εργασία και όχι μόνον στους εργαζόμενούς τους μα και στους προμηθευτές ,τους μεταφορείς και σε τόσους άλλους εμπλεκόμενους.
Εν πάση περιπτώσει ,γιατί να αγοράσω κρεμμύδια Ιταλίας ,σκόρδα Κίνας ,καρότα Γερμανίας ,αφού μπορώ να προτιμήσω Ελληνικά που είναι και καλλίτερα!Σε καμία περίπτωση όμως δεν θέλω να δώ Ελληνικές εταιρίες να καταδικάζονται σε μαρασμό στο όνομα της έλευσης ξένων κεφαλαίων ,καλά είναι και αυτά αλλά είπαμε....με μέτρο!!!

Στεφανία Μαρκατ. είπε...

καλημερα σας και καλό σας μήνα, μια υποσημείωση μόνο τα "ελληνικά" προϊόντα dear δεν πέρασαν στα χέρια πολυεθνικών με το ζόρι να σου θυμίσω...Βλ. Ελαίς (Unilever), Παυλίδης (Kraft) κ.α.

Φιλαλήθης είπε...

Αγαπητή Στεφανία ,καλό μήνα και σε σένα.
Όσο για το σχόλιο ,αν θέλουμε να διυλίσουμε τον κώνωπα ,μπορούμε να το κάνουμε αν θέλετε ,όμως ,δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι κάνει ο παυλίδης και η Kraft ,αυτό που λέω εγώ είναι οτι είναι προτιμότερο να προτιμάμε πατατούλες που τις βγάζει η μανούλα μου και έτσι μπορεί και πληρώνει το ρεύμα της παρά Αιγύπτου ,είναι προτιμότερο να αγοράζουμε κρεμμυδάκια από τον παραγωγό της γειτονιά μας ,έτσι ώστε και αυτός να μπορεί να αγοράζει τις πατατούλες της μανούλας και να πληρώνει τους φόρους του...αυτό είπα και τίποτε άλλο!

Παναγής Βαζ. είπε...

καλημερα και καλη σας εδβομαδα. Θα ήθελα να πω και εγω την γνωμη μου σχετικα με την ελληνικη μπύρα. Ελληνική μπύρα είναι κάθε μπύρα που παράγεται στην Ελλάδα και έτσι δημιουργείται προστιθέμενη αξία στον τόπο.Τι σημασία έχει αν π.χ. η Αθηναική Ζυθοποιία υποστηρίζεται με Ολλανδικά κεφάλαια ή η Μύθος Ζυθοποιία με Δανέζικα.Έχουν εργοστάσια στην Ελλάδα,απασχολούν χιλιάδες έλληνες εργαζόμενους,πληρώνουν φόρους στο ελληνικό κράτος,συνεργάζονται με έλληνες προμηθευτές,κάνουν δαπάνες στην Ελλάδα,στηρίζουν την ελληνική οικονομία.

PΑΝΟS GATE 21 FOR EVER είπε...

καλησπερα σας θα ηθελα να σας ενημερωσω και οχι να παρω το μερος καποιου, βρεθηκα τελειως τυχαια στα εργοστάσια που κάνουν τις εγχώριες μπύρες. Καποιες από αυτές ‘φτιάχνονται’ σε κάτι παράγκες που δουλεύουν σχεδόν μόνο αλλοδαποί οικονομικοί μετανάστες. Αν σας αρέσει η μπύρα τότε διαλέξτε αυτή που σας αρέσει περρισοτερο αρκει να είναι σε λογική τιμή

Φιλαλήθης είπε...

Σιγά σιγά με πείσατε!
Θα παίρνω από τούδε και στο εξής και εγώ αλλοδαπές μπύρες γιατί έτσι θα συμβάλω στην Ελληνική οικονομία!...ότι έλεγα μέχρι τώρα είναι λάθος!!!Συγχωρήστε με!

Aντιγόνη Βουκσεβιτς είπε...

Δεν πίνω πάντα Heineken, ή Amstel, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Τι σχέση έχει αν ειναι ξένες μπύρες. Δηλαδή, ειναι καλύτερα να πίνω μια μπύρα, που έρχεται εμφιαλωμένη και πακεταρισμένη από τη Γερμανία ή το Μεξικό;
Για να μην μπερδευόμαστε, αν θέλουμε να στηρίξουμε θέσεις εργασίας στη χώρα μας, τότε να πίνουμε Craft, Μύθο, αλλά και heineken και Amstel και Αλφα. Αναλογα με τα γούστα και τη τσέπη, όλες αυτές ειναι καλές μπύρες και ελληνικές.

Νίκος Π. είπε...

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα συγχαρητήρια για το σαιτ σας αλλά δυστυχώς έχω κάποια παράπονα. Αντί να στηρίζουμε τα προϊόντα μας και να κάνουμε όλη την Ευρώπη να τρώει και να πίνει από τα δικά μας προϊόντα εσείς τα σαμποτάρετε κιόλας λες και γεννηθήκατε σήμερα στην Ελλαδάρα μας.
Κάνοντας σαμποτάζ σε εταιρείες που αν μη τι άλλο στηρίζουν την ελληνική οικονομία με πολλούς τρόπους(θέσεις εργασίας, επενδύσεις, περιβάλλον) δεν κερδίζουμε κάτι διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της ανεργίας που είναι το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Καλυτέρα θα ήταν να προτρέψουμε όλοι μαζί τις ελληνικές εταιρείες να λειτουργήσουν με παραδείγματα απτά και σημαντικά π.χ. η αθηναϊκή ζυθοποιία, με επενδύσεις στην Ελλάδα, έλληνες υπάλληλους, προσοχή στο περιβάλλον και αρκετές άλλες στοχευόμενες κινήσεις τηρουμένων των συγκυριών (κρίση). Διαφωνείτε ?

Γίωργος Βασταρκ. είπε...

Eδω δεν λένε τα προφανή, για παράδειγμα ,φανταστείτε ότι μια εταιρεία ακύρωσε την αναμετάδοση των προγραμματισμένων τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων των προϊόντων της προσφέροντας τα κονδύλια της αντίστοιχης διαφημιστικής δαπάνης στους πυροπαθείς των πληγεισών περιοχών το 2007. Έδωσε νερό, δώρισε πυροσβεστικά οχήματα, έδωσε 500.000 ευρώ στον τηλεμαραθωνιο και άλλα πολλά. Κάνει συνεχώς επενδύσεις στην Ελλάδα με εργοστάσια και όχι μακετo όπως έλεγαν κάποιοι ..λοιπόν είναι δυνατόν να μην είναι Ελληνική ?

Γίωργος Βασταρκ. είπε...

Τα "ελληνικά" προϊόντα dear δεν πέρασαν στα χέρια πολυεθνικών με το ζόρι να σου θυμίσω...Βλ. Ελαίς (Unilever), Παυλίδης (Kraft) κ.α.

Φιλαλήθης είπε...

Φίλε Γιώργο Βασταρκ. ,αν θέλεις ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ για το ποιά είναι η εταιρία για την οποία μιλάς...

Νικομ. Βαρ. είπε...

EGO HMOYN IDI ERGAZOMENOS STIN ATHINAIKI /SAS PLIROFORW LOIPON GIA NA MIN KSEXNATE KATARXAS OTI O MYTHOS ANIKEI EKS OLOKLIROU STIN CALSBERG KAI I FIX EISAGEI VINI APO TIN EVROPI/.MIN KATIGOREITE LOIPON MIA ETAIRIA POU APASXOLEI POSES OIKOGENEIES POY PLIRONEI FOROUS KAI POU PROSFEREI STI XORA AGORAZONTAS PROTES ILES

Φιλαλήθης είπε...

Αγαπητέ φίλε Νικομ. Βαρ. (ή φίλη κατά δήλωσή σου στο προφίλ στο blog σου) ,δεν νομίζω να κατηγόρησε κανείς καμία φτωχή πλην τίμια εταιρία ,εκτός ίσως από κάποιον ο οποίος καταφέρεται εναντίων της Mythos και της Fix ,λέγοντας ότι η μία είναι Γερμανικών συμφερόντων και η άλλη ότι αγοράζει βύνη από έξω....