Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2010

Ποιός Μαλάκας τον Έκανε Ήρωα;

Ειλικρινά δεν ξέρω να πω τι αισθάνθηκα όταν διάβασα το άρθρο της Ρίκας Βαγιάνη στο Protagon με τίτλο "Ένας από εμάς;" ...έκπληξη; απορία; θαυμασμό; αγανάκτηση; πραγματικά δεν κατάλαβα τουλάχιστον όχι πριν το διαβάσω ξανά και ξανά.

Αυτό που κατάλαβα με την τελευταία ανάγνωση ήταν οτι επιβεβαιώθηκα για άλλη μια φορά για το ποιόν του συναφιού τους ...είναι στιγνοί επαγγελματίες γραφιάδες ,που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο στο όνομα της της αποδοχής ,μιας αποδοχής που περιορίζεται μόνο και μόνο στα του συναφιού τους ,διότι περι αυτού πρόκειται ...αποδοχή από το συνάφι!

Διότι κυρία μου ,όσο και να μου αρέσει η πένα σου ,δεν μπορείς με νωπό το χώμα που θα σκεπάσει τον συνάδελφό σας ,όσο και να μην τον θεωρείς συνάδελφο ,να μην έχεις την προνοητικότητα ,ή και το τακτ αν θέλεις ,να μην περιμένεις τουλαχιστον το καταλάγιασμα απο το σοκ της δολοφονίας.

Τι και αν μάταια ο συνάδελφός σας ο Άρης Δαβαράκης ,προσπαθεί με νέο αρθρο του με τίτλο "Ρίκα μου αγαπημένη" ,προσπαθεί να σώσει την κατάσταση και να σας προφυλάξει από την μύνη ακόμα και των συναδέλφων σας.

Με κιτρινισμούς τύπου "θα ξεράσω με τις αγιογραφίες" ή "Η λογική του «Τρωκτικού» είναι το είδος της ενημέρωσης που λατρεύω να μισώ" ή "Τα μισά του posts χάλαγαν τον κόσμο γράφοντας ή φιλοξενώντας ανορθόγραφες κραυγές" δεν μπορείς να λές μερικές παράγραφους πιο κάτω "Υπάρχει ένα πράγμα που με φοβίζει περισσότερο από την ασύδοτη αρβύλα στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης, κι αυτό είναι η κατάργηση της ελεύθερης έκφρασης".Ποιό δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης αναγνώρισες στον εκλιπώντα;....

Στο παρόν ιστολόγιο ,το οποίο δεν φιλοδοξεί να αφήσει γραπτά μνημεία ,έχει γραφτεί πάρα πολλές φορές η αντίθεση μου σε τέτοιου είδους τακτικές όπως αυτή του τρωκτικού ,αλλά ποτέ δεν αμφισβήτισα το δικαίωμα του να υπάρχει ,πόσο μάλλον την φυσική του εξόντωση!

Το υστερόγραφο ,τέλος ,μερικών λέξεων για την θλίψη σου δεν αναιρεί την άποψή μου για το ποιόν του συναφιού σου.
Πάντως ,οφείλω να ομολογίσω οτι χρειάζονται μεγάλα αρχίδια για να γράψει κανείς κάτι τέτοιο!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φιλαλήθη, περνώ να πω ένα πρώτο γειά! Μ΄αρέσουν αυτά που γράφεις...Η συγκεκριμένη βολεμένη κυρία γράφει αυτά που γράφει γιατί έτσι της ήρθε κι επειδή ακριβώς είναι βολεμένη κι έχει πλάτες, θα το σώσει με κάποιο τρόπο και θα σωθεί. Πώς θα αποδείξει ότι εκείνη ανήκει στην ελίτ της δημοσιογραφίας, της σωστής ορθογραφίας και της σωστής σύνταξης. Μήπως όμως ξέχασε τις δικές της αρλούμπες στη Γιουροβίζιον και στις εκπομπές της στην κρατική τηλεόραση; Σα δε ντρεπόμαστε λίγο λέω εγώ; 6 χρόνια είμαι άνεργη και ακόμη δεν ξεμπάφιασα με το αίσχος των δημιο-γράφων.


Μια τεμπέλα blogger που σιχάθηκε το .....σινάφι της

EgoEtsiToVlepo είπε...

Ναι, δε λέω, καλό είναι να διαθέτει κάποιος μεγάλα @ρχ..δι@
και έτσι, ίσως, να μας δείχνει τη μαγκιά του.
Πολύ φοβάμαι όμως πως η συγκεκριμένη κυρία , ΑΝ τα διαθέτει ,
τα έχει μόνο και μόνο για να γράφει “εκεί”,
ο,τι όφειλε να σεβαστεί, τουλάχιστον
όσο ακόμα το χώμα ,όπως γράφεις και εσύ, είναι νωπό!
Αλλά τι τα θες τι τα γυρεύεις….θα σου θυμίσω τι ειχες, πολύ σωστά,
γράψει πριν κάποια χρονιά για το σινάφι των δημιογράφων
“Ανθρωποειδή με μολύβια ως προέκταση των χεριών τους
και ευρωπουλα ως φαιά ουσία των μυαλών τους.”