Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2007

Διανόησης Εγκώμιον (ξανά!)

Άν μη τι άλλο ,αυτό το έθνος έχει τους στυλοβάτες του.
Οι τιτάνες αυτοί της σύγχρονης σκέψης ,οι μπροστάρηδες και καθοδηγητές του λαού που με τις εύστοχες και εμπνευσμένες τους κρίσεις ,τον οδηγούν σε μονοπάτια φωτεινά και ευήμερα.

Μιλάω ασφαλώς για τους διανοούμενους της χώρας ,οι οποίοι αν και αργούν δεν ξεχνάνε να μας δείχνουν ,με τους ολόφωτους φανούς της διανόησης τους ,τον σωστό δρόμο με εύστοχες και μεθοδευμένες παρεμβάσεις στα πεπραγμένα της χώρας.

Μια τέτοια θεμελιώδους σημασίας ,παρακαλώ ,παρέμβαση ,έκανε και μια ομάδα διανοούμενων , καθηγητών στο επάγγελμα ,με αρχηγό τον Κο Γραμματικάκη ,υπέρ του Κου Βενιζέλου!

Αφού υποκλιθώ στην μεγαλοφυεία σας αγαπητοί καθώς και στην μακροβλεψία σας ,σας στέλνω φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς ...για να μην σας στείλω στον διάολο!!!

Πού είσασταν ρε χαμένοι ,όταν καιγόνταν η μισή ελλάδα;
Πού είσασταν όταν μας τάιζαν με φτηνά και απαράδεκτα ριάλιτυ;
Πού στο διάολο ήσασταν όταν η παιδεία πήγαινε από το κακό στο χειρότερο;
Πού ήσασταν όταν κάποιοι ισχυριζόμενοι το "άσυλο" κακοποιούσαν βάναυσα τα σχολειά μας;
Πού ήσασταν όταν κινητοποιήθηκε το σύμπαν με τον φαιδρό στόχο ...κάποιες ταυτότητες;
Ε;

Αλλά να σας πω εγώ που ήσασταν ,διότι ούτε και εσείς γνωρίζετε...
Ήσασταν στα γραφεία σας και συγγράφατε βιβλία ,τα οποία τα διάβαζατε μεταξύ σας διότι αυτοί που τα είχαν ανάγκη ...δεν διαβάζουν βιβλία!
Σκαρώνατε blogs ,τρομάρα σας ,και όχι μόνον δικά σας αλλά και στούς γάτους σας ,έτσι ώστε να καθόσαστε αναπαυτικά στα 350 και 500 σχόλια ,ταίζοντας έτσι την αδηφάγα ματαιοδοξία σας!
Τσακωνόσασταν για τα κονδύλια της έρευνας σαν τις Κατίνες στα κανάλια!

Η ταπεινή γνώμη του Φιλαλήθη είναι πως η διανόηση ,οφείλει να είναι μπροστά ...πιό μπροστά από τις εξελίξεις ,να τις προβλέπει και να τις προλαμβάνει ,να τις καθοδηγεί και να τις δρομολογεί ,και όχι να σέρνεται πίσω από αυτές!
Άι στο διάολο ...κουράστηκα!!!

1 σχόλιο:

Κλείτωρ είπε...

κι εγώ κουρασμένος είμαι,
η διανόηση ως έχει σήμερα στην Ελλάδα είναι παρανόηση οπότε ζήτω η βλακεία.