Δευτέρα, Μαΐου 21, 2007

1864 ,η ένωση.Πέτυχε;

(Ο Φιλαλήθης ξεκόλησε το blog και συνεχίζει να γράφει ότι του κατέβει.)

Τότε που λες κυρά-Κάτε μου ,υπήρχε ένα θλιβερό βασίλειο ,το βασίλειο της ελλάδος.

Υπήρχε όμως και ένα αυτόνομο κράτος ,με την βουλή του ,την τράπεζά του ,το νόμισμά του ,την σημαία του ,το πανεπιστήμιό του ,την κουλτούρα του (δυτική ξεδυτική ,πάντως υπήρχε!)και τον πολιτισμό του ,αυτό κυρα-Κάτε μου ήταν το Επτανησιακό κράτος.

Αυτό το κράτος που λές ,είχε το εξής κουσούρι...ένιωθαν έλληνες!
και όχι μόνο το ένιωθαν αλλά ήτο και υπερήφανοι από πάνω!

Αφού το συζήτησαν λοιπόν ,αποφάσισαν να ενώσουν το θλιβερό αυτό βασίλειο με το κράτος τους ,χωρίς δεσμέυσεις και όρους όπως έκαναν κάποιοι άλλοι στα δωδεκάνησα ,έτσι και έγινε.

Μετά την ένωση αυτή ,κυρά-Κάτε μου ,οι κάτοικοι του βασιλείου αυτού ,ένιωσαν μεγάλη ευγνωμοσύνη ,και ως αντάλλαγμα ,απάλλαξαν όλα το βάρη του κράτους που το δέχθηκε και έτσι πήρε την Ιόνιο Ακαδημία μαζί με τους καθηγητές της και έφτιαξαν το πανεπιστήμιο Αθηνών.
Διάλησε την Ιόνιο βουλή (από τότε έχεις να δείς πολιτικάντε στη σπιανάδα) και την έκαμε μουσείο ,πήρε το στρατό ,πήρε την βιβλιοθήκη ,πήρε την σημαία ,πήρε τον ύμνο ,πήρε τους γιατρούς ,πήρε την τράπεζα ,πήρε τα λεφτά ,πήρε και κάτι μανουάλια που είχαν περισέψει απο μια λειτανία.

Αφού κυρα-Κάτε μου με ρωτάς ,τι αφήσανε ,σου λέω να ανοίξεις την φανέστρα σου να δείς μονάχη σου τι αφήσανε!το μόνο που δεν μας αφήσανε είναι ...στην ησυχία μας!
Καληνύχτα μας!

2 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Ντήαρ Φιλ,

Κατ' αρχήν σας επανακαλωσορίζω εις την ηρωικήν και ανιδιοτελήν ΕΛ-ληνική ΕΥ-λογόσφαιραν.

Φοβούμαι πως έχετε κάποιον δίκαιον αναφορικά με το πιθανώς υψηλότερον βιοτικόν επίπεδον της Ιονίου Πολιτείας σε σχέση με αυτό του Ελληνικού κράτους, εις την περίπτωσιν που η Ιόνιος Πολιτεία είχε διατηρήσει την αυτονομίαν της.

Π.χ. η Κύπρος διχοτομημένη ξεδιχοτομημένη σε καλύτερο επίπεδο βρίσκεται από την Ελλάδα.

Παρ' όλα αυτά, θα σας ψέξω δια το γεγονός ότι δεν δείχνετε την πρέπουσαν κατανόησιν στο εθνικόν φρόνημα των προγόνων σας.

Όμως ένεκα του γεγονότος ότι είσθε καλός πατριώτης και εξέχων στέλεχος της ημετέρας ΕΥ-λογόσφαιρας σας προσφέρω την τιμητική πλακέτα εξόφθαλμου ιστολογίου "Κάρολος Πολσεμάνογλου" ακριβώς εδώ

Φιλαλήθης είπε...

Εγώ φίλε pol ,βρίθω κατανόησης.
Η κυρά-Κάτε όμως μου γκρινιάζει!