Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2007

Το Ωμό Blogging ...και το Αίμα του!


"Αν δεν μπορείς να δαγκώσεις ένα χέρι ...φίλα το!".Αυτή είναι μια ρήση η οποία κολλάει γάντι στην περίπτωση.

Τον τελευταίο καιρό ,γινόμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου εκστρατείας "γενιτσαρισμού" ,από τα γνωστά ,κρατούντα και παντοδύναμα ΜΜΕ ,στούς απλούς ανώνυμους και μή ,ανιδιοτελείς και μή ,bloggers.


Αρχικά ,υπήρξε η πλήρης αδιαφορία λες και το blogging στην χώρα ήταν αόρατο ,τόσο ώστε μπορούσες να περάσεις διαμέσω αυτού ,έπειτα εμφανίστηκαν σποραδικά κάποια
εγκωμιαστικά για το μέσο άρθρα ,που σκοπό είχαν να κλέψουν κάποια φήμη αλλά και να δείξουν οτι παρακολουθούν τις εξελίξεις.
Μετα ,αφού το blogging ακάθεκτα συνέχιζε την πορεία του ,εμφανίστηκε -αδίκως κατ`εμέ- ένας
φόβος για τα "σκήπτρα" που ενδεχομένως θα χανόνταν.
Αυτός ο φόβος ,εκδηλώθηκε με δύο τρόπους ,πρώτον με ενορχηστρωμένη επίθεση (από μέρους αυτών είναι η αλήθεια) και άρθρα από
υποτιμητικά , χλευαστικά ,ως ύπουλα και δεύτερον με το "υπερτατο όπλο" ,αυτό των πνευματικών δικαιωμάτων ,προσπάθησαν δηλαδή να υψώσουν φράκτες στο blogging (βλ.Λαμπρινή Θωμα) έτσι ώστε να περιοριστεί η διακίνηση και εν τέλει το γιγάντωμα των blogs.
Παρόλα αυτά ,οι bloggers συνέχισαν ακάθεκτοι ,και ειδικά οι ανώνυμοι και ανιδιοτελείς ,λες και δεν συνέβαιναν τίποτα απο τα παραπάνω.
Τότε ,όντες άριστοι γνώστες της ματαιοδοξίας ,προέβαλαν το ύστατο όπλο ,αυτό της έμφυτης δίψας του ανθρώπου για αυτοπροβολή και δόξας.
Έτσι οι προτάσεις για συνεργασία πέφτουν βροχή ,εδώ κοτζαμ Οδυσσέας πήγε να την πατήσει απο τις Σειρήνες ένας φουκαράς μπλογκεράς θα αντιστέκονταν;
...και η επιχείρηση "παιδομάζωμα" καλά κρατεί...


Έλα όμως που το "blogging τρώγεται ωμό ...με το αίμα του"!και λαμβάνουν απαντήσεις σαν και αυτήν:

"... Μια πολύ ενδιαφέρουσα και δελεαστική πρόταση για συνεργασία. Μια εκπομπή δική μου όπου θα μπορώ να κάνω αυτό που κάνω και εδώ....ΑΡΝΗΘΗΚΑ ευγενικά!..."

Όσο φίλε sykofanti και να υσχυρίζεσαι ότι το έκανες λόγω αποστάσεως το αποτέλεσμα ΔΕΝ αλλάζει.Μπορεί να συνεργαστείς με "Το Θέμα" ,μπορεί και να μετακομίσεις στην Θεσσαλονίκη αλλά η "αρνηση" έχει καταγραφεί.

Κάπως έτσι έχει εκλάβει και ο
Φιλαλήθης το blogging ,και οραματίζεται να έχει ο καθένας την δική του φωνή ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα blogs που η ενημέρωση θα είναι πραγματικά ..."ασύδοτα ελεύθερη"!

8 σχόλια:

Agobooks είπε...

Θεωρώ το δικό σου μπλογκ, αξιόλογο και προσεγμένο.
Κάποτε, ενεπλάκην εγώ σε μια διένεξη με άλλον μπλογκερ(που γράφει ως γυναίκα) και άκουσα από εσένα παράπονα. Θέλω τώρα να σου κάνω και εγώ ένα "παράπονο". Πάντα φιλικά και, ας μη μου απαντήσεις, όπως και δεν το κάνεις από τότε.
Αυτό που έχω καταλάβει εγώ από το μπλογκινγκ, τον λίγο καιρό που είμαι στο χώρο, είναι ότι, όσο λιγότερο ασχολείσαι με τους άλλους, τόσο περισσότερο ασχολούνται μαζί σου. Είτε μέσα, είτε μπλογκερ.
Όταν αφήνεις κατά μέρος τους άλλους και ασχολείσαι με αυτά που απασχολούν εσένα( το λέω και για εμένα) τότε το ζήτημα έχει νόημα!
Καλό σαββατόβραδο και καλή Κυριακή!

Φιλαλήθης είπε...

Έλα ρε ago ,όλο παράπονα είσαι!
Για την αλήθεια ,απάντησα σε post σου μέσα σε δικό μου πριν απο κανα-δυό μέρες ,πως δεν σου απαντάω;
Είχα εκθειάσει μάλιστα με σθένος κάποιες απόψεις σου επειδή τις έκλαβα ως αγνές και που ευελπιστώ να είναι.
Κοίτα να δείς ,επειδή όπως θα γνωρίζεις υπεραμύνομαι της ανωνυμίας ,δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα να εκφράσω όποια γνώμη έχω στην ξεροκεφάλα μου ,έτσι αν δεν γουστάρω κάποιον του το λέω ,τι θα πάθω δηλαδή;ως εκ τούτου εξασφαλίζω οτι αν με "χάλαγες" θα το καταλάβαινες ,πίστεψέ με!
Τώρα ,επειδή κατάλαβα το υποννοούμενο ,αναφέρθηκα σε κάποιον μόνο και μόνο επειδή έτσι έκρινα πως ενίσχυα την επιχειρηματολογία μου!

Shades είπε...

Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα.. επιτέλους δεν είμαι μόνος αρχίζω να νοιώθω ότι κι άλλοι σ’ αυτό το τόπο σκέφτονται.
Με μια γρήγορη ματιά σε ότι γράφεις πιστεύω ότι εδώ θα κατασκηνώσω.
Χάρηκα για την επίσκεψή σου μα πιο πολύ χάρηκα γιατί μέσω αυτής σ’ ανακάλυψα.
Καλό βράδυ και συνέχισε να μη μασάς..

Φιλαλήθης είπε...

Καλώς ήρθες φίλε και συνταξιδιώτα μου!
Τι να μασήσει ο Φιλαλήθης ,σάμπως έχει και να χάσει τίποτα;Ανώνυμος γαρ...

Ανώνυμος είπε...

Είναι νομίζω αυτονόητο ότι όπου υπάρχει "ρεύμα", "κίνηση", "επιρροή", υπάρχει και - εν δυνάμει τουλάχιστον - χρήμα.
Και όπου υπάρχει χρήμα, υπάρχουν - ή έρχονται κάποια στιγμή - τα κοράκια.
Κι όταν έρθουν τα κοράκια, τότε φαίνεται ποιοί έχουν @@ και ποιοί είναι πιο ευάλωτοι στις ανθρώπινες αδυναμίες.
Νομίζω έκανα το point μου...
(By the way, μου αρέσει το καλλιτεχνικό σου ψευδώνυμο)

reginarosasamat είπε...

Πολύ το χαιδεύουν όμως το blogging τώρα τελευταία και εδώ και πολύ περισσότερο έξω και φυσικά μόνο καλά δεν μπορεί να κρύβει κάτι τετοιο.

Φιλαλήθης είπε...

Ρεγγίνα μου ,τώρα θα φανούν ποιοί έχουν...νεφρά!
Ετσι ,να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι!

pølsemannen είπε...

Τα μπλογκ διαθέτουν αυτό από το οποίο οι ντιβιντιρίδες πάσχουν:
Άποψη και περιεχόμενο και μάλιστα δωρεάν.

Για μένα είναι πολύ πιό ενδιαφέρουσα μία περιήγηση σε διαφορα ελληνικά και ξένα μμπλογκ παρά το διάβασμα κάποιας ακριβοπληρωμένης ντιβιντιρίδας.

Γιατί δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο οι εφημερίδες να πουλιούνται σαν περιτύλιγμα των DVD, βιβλίων (σε λίγο και τεντζερέδια) που προσφέρουν.