Σάββατο, Δεκεμβρίου 16, 2006

Στον Μεσαίωνα Λέμε ...Όχι!!!

Βρήκα το παρακάτω μήνυμα από τον φίλο ago ζητώντας να το ανεβάσω σαν post.
Θεωρώ ειλικρινή την πρόθεσή του και αφού αναφέρω πως όλοι οι υγιείς πνευματικά άνθρωποι είμαστε μαζί του αλλά και μαζί με οποιαδήποτε παρόμοια κίνηση το επικολλώ μαζί με την συμπαράστασή μου!
"...
Μετά τη ψηφοφορία (12/12/2006) από την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας, η χώρα δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων! Αργά τη νύχτα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης(;) «Για την Ακαδημία των Επιστημόνων» με 75 ψήφους υπέρ(!) 2 κατά και 3 παρών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απείχε της διαδικασίας, διαμαρτυρόμενη για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκλιπαρούσανε, θεωρώντας την πράξη αυτή ως έγκλημα κατά της επιστήμης, η κυβέρνηση ωστόσο επέμενε και κατάφερε τελικά, να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία!

Οι βουλευτές του PBDNJ(Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Spiro Peçi και Leonard Solis ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου και οι Leonard Demi(PD), Ymer Tola(PDK, Niko Nerenxi(PAA) δήλωσαν παρών!

Παρακαλώ πολύ, αν το γεγονός αυτό σε αγγίζει κι εσένα, είτε κάνε μια αναφορά είτε ανέβασε την είδηση στο δικό σου μπλογκ! Έτσι, η φωνή της διαμαρτυρίας, θα δυναμώσει και θα κάνει τους παχύδερμους και αυταρχικούς κυβερνώντες στην Αλβανία, να σκεφτούνε καλά, πριν οριστικοποιήσουν την ειδεχθή τους πράξη!.."

1 σχόλιο:

N.Ago είπε...

Καταρχήν, σ’ευχαριστω για το κείμενό σου και το χρόνο που ξόδεψες.
Ναι, μπορεί και να πληρώσω αλλά, δεν κρατώ το στόμα μου κλειστώ διότι, ευτυχώς, δεν είμαστε όλοι οι Αλβανοί, επαγγελματίες μετανάστες ,όπως νομίζουν κάποιοι εκεί στην ταλαιπωρημένη μου πατρίδα!
Εγώ, είμαι μετανάστης αλλά, πονάω για τη πατρίδα μου, πονάω και τούτη εδώ τη πατρίδα που με δέχτηκε απρόσκλητο. Τα εδώ όμως ζητήματα, αν τα θίξω, σίγουρα θα με χλευάσουν. Για εκείνα όμως, μάλλον δικαιούμαι.
Ο σκλάβος, αδερφέ, δεν νοιάζεται για το χρώμα της αλυσίδας.