Τρίτη, Ιουλίου 21, 2015

Respect......

Με συγχωρείτε αλλά από την στιγμή που ανακάλυψα αυτόν τύπο ,από ένα άρθρο της Lifo ,δεν μπορώ να ησυχάσω ,ο άνθρωπος είναι είναι συγκλονιστικός ,είναι σε κάθε του λέξη ,σε κάθε του φράση μες στο μυαλό μου...ακριβώς μέσα στο μυαλό μου...θαυμάστε.....

 Σε βλέπω.

Στοιβαγμένη στο κατάστρωμα στο πλοίο της γραμμής για Ηρακλειά.Φοράς μπατίκ μπλουζάκι αμάνικο και φρέσκα σανδάλια,που μοσχομυρίζουν εξάρχεια.Διαβάζεις Γιουρσενάρ και ακούς νωχελικά Mulatu Astatke, τόσο δυνατά όσο να ακούει και το διπλανό κορίτσι με το κάπρι.
Αυτό που τα απογεύματα βλέπει Μίλα, άντε στην καλύτερη Μπογδάνο και σκούζει ''τι πάθαμε με τον Τσίπρα''. 
Δεν καταλαβαίνει και την συγχωρείς. Αυτό που δεν συγχωρείς είναι ότι διαβάζει Κοέλιο, ΚΟΕΛΙΟ η βλαχάρα και έχει δικαίωμα για ψήφο γαμώτη μου.
 

Στόχος είναι να είσαι εσύ διαφορετική. Να εύχεσαι καλό καλοκαίρι από τα χριστούγεννα τσουγκρίζοντας τσιπουράκι από το χωριό και οι άλλοι καλά να πάθουν οι μικροαστάτζες. Φταίνε όμως που δουλεύεις λογίστρια σε διαφημιστική που τυπώνει φυλλάδια για φτηνά σουβλατζίδικα, ενώ θα έπρεπε να περπατάς ξυπόλητη στα αίθρια της google, κουβεντιάζοντας με ιδιοφυίες από το Μπαγκλαντες. Φταίνε γιατί αυτοί ψήφιζαν το γαμημένο το σύστημα τόσα χρόνια που δεν κατανόησε ποτέ την διαφορετικότητα σου, δεν εκτίμησε τον κόπο σου για το μεταπτυχιακό στο Πάντειο και σε έριξαν χαμηλά. Χαμηλότερα κι από τη μάνα σου την καθηγήτρια και από τον πατέρα σου που δούλευε στο Δήμο. Κι αυτοί ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν.
 

''Όλα καλά θα πάνε μωρέ'' έλεγες στο Γυάλινο καθισμένη οκλαδόν, όταν τραγούδαγε ο Θανάσης- και είχε 120 ευρω το μπουκάλι. Όλα καλά έλεγες κι όταν πήγαινες στην Κόνιτσα να ακούσεις Χαρούλη, να μυρίσεις τα θυμάρια ξαπλωμένη, να φας τυρόπιτα χωριάτικη στο ταβερνάκι της θείας που μόνο εσύ μπορούσες να ανακαλύψεις. Όλα καλά μέχρι που αποφάσισαν αλλιώς οι Σαμαροβενιζέλοι. Που σε έφτασαν, να μην μπορεί η μάνα να τσοντάρει 50άρικο για την βενζίνη στη μηχανή. Να γαμηθούν οι φιλελέδες. Θα ματώσουν τώρα που ήρθε η αριστερά, θα πληρώσουν οι ολιγάρχες. Που πάνε να τα βάλουν με το σύντροφό σου που κάνει μαύρα ιδιαίτερα για λίγα ψωροευρώ. Να ματώσουν, αριστερά να ναι κι ότι να ναι. Θα τον καταπιείς κι αυτόν τον Καμμένο και ας πετάγατε βελάκια στη σκατόφατσα του Νικολόπουλο στο Αντιρατσιστικό. Μια χαρά τα λέει, τους γαμεί τους φιλελέδες και τους ΠΑΣΟΚους.
 

Βέβαια έχεις πάει και για post certificate στο Preston με το γαμοευρώ στην τσέπη, αλλά ποιός κολλάει στο νόμισμα πιά .Σε λίγο όλοι θα έχουν εθνικό, δεν πάει άλλο. Μια χαρά ήταν η γιαγιά με τη δραχμούλα. Δεν χρώσταγε πουθενά. Βέβαια δούλευε 12 ώρες τη μέρα στις ελιές, δεν είχε ρεύμα και το φαι δεν έφτανε για όλους,αλλά ποιός γαμεί. Ήταν ευτυχισμένοι τότε.Τι κι αν χωρίς ευρώ τα λεφτά από το μισθό δεν θα έφταναν ούτε για το διαβατήριο για την Αγγλία, τι κι αν τα παιδιά σου θα σπουδάζουν στο ΤΕΙ του χωριού σου. Και συ που σπούδασες τι κατάλαβες. Να πάνε στο χωριό να καλλιεργήσουν και να τρώνε και να ναι ευτυχισμένα. Η Δανάη και ο Χρήστος που πήραν την μεγάλη απόφαση να αφήσουν τα εξάρχεια και να πάνε Δομοκό να καλλιεργήσουν ρεβίθια, τον ήπιαν άβραστο βέβαια, γιατί ο Χρήστος δεν έκανε γι αυτά και η Δανάη έπαιρνε τρια κατοστάρικα στο βιβλιοπωλείο. Δεν βγαίνει έτσι και να σαι και χωριό. Ασε που όλη μέρα οι κουτσομπόλες ασχολούνταν με τα ντρέντλοκς του Χρήστου.
 

Άκου λίγο γλυκό μου... Καλά είναι να γράφουμε αλαζονικά στον τοίχο ''αν όχι εμείς τότε ποιοί'', αλλά αν δεν είμαστε εμείς θα στενοχώρησω, θα είναι κάποιοι άλλοι. Αγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί. ΑΛΛΟΙ. Καλό το μεταπτυχιακό στο Πάντειο αλλά το δημόσιο στόμωσε και δεν ξάναχει σύντομα εξετάσεις. Μαλακία έκανες που περίμενες τον επόμενο διαγωνισμό,τα πράγματα αγρίεψαν και επιπλέουν κάτι τσόκαρα που έτρεχαν εδώ κι εκεί για φτηνές δουλειές όσο εσύ έφερνες γύρες με την πριγκηπέσσα και αρνιόσουν να δεχτείς 6 κατοστάρικα. Και αντί να γκρινιάζουν μάθαιναν το σύστημα από μέσα και το πολεμούσαν και βρίσκανε τις τρύπες του και ανέβηκαν λιγάκι.'Ίσα να περνάνε καλά. Όχι δεν θα ξεκινήσουν όλοι από την αρχή αν ξανάρθει η δραχμούλα. Από κει που το αφήσαμε θα ξαναρχίσουν.Γιατί είναι αλήθεια το ευρώ δεν είναι φετίχ αλλά όποιος δουλεύει καλά το ευρώ θα δουλέψει και τη δραχμούλα.
 

Δεν θα ανοίξουν εργοστάσια μάτια μου, γιατί αν ήταν να ανοίξουν θα άνοιγαν και τώρα που έχουν φτηνό καύσιμο. Με την δραχμούλα θα ''καίει'' το καύσιμο και οι καπιταλιστές το ξέρουν.
Ούτε τα χωράφια θα παράγουν για να τρώμε και να εξάγουμε. Πρώτον γιατί είμαστε μικρή γαμοχώρα και κυρίως γιατί ένας τόνος λίπασμα θα κοστίζει όσο το αμάξι σου. Και δεν θα τα βάλεις με την COMPO,ούτε η ΕΛΒΕ με τα λιπασματάκια της θα τα βάλει.
 

Σύνελθε λίγο. Αποδέξου τη μνημονιάρα του Αλέξη κι αυτός δεν τη γουστάρει, μαζί τα πίνατε στην Ίο όταν ήταν ακόμη λεύτερη από φιλελέδες. Μην νομίζεις όλοι άκλαφτοι θα πάμε με την μνημονιάρα. Και ο τζαμπατζής δικηγοράκος που στην έσπαγε που τα έκανε όλα και ο μηχανικός και εργάτης στα έργα που σταμάτησαν και ο κλεφτάκος μαγαζάτορας που δεν σου έκοβε απόδειξη. Αλλά θα παίζει μια ελπίδα γι αυτούς και για σένα. Όχι αυτή που μας έλεγες. Η άλλη ελπίδα,αυτή που δικαιώνεται στη δουλειά όχι στη λαικομπάνικη φιλοσοφία. Άντε ΄΄καλό καλοκαίρι,όλα καλά θα πάνε''...
Josef Kapa

Τι να πω....... θα του κλέψω και άλλα .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: