Κυριακή, Μαρτίου 30, 2008

Ολυμπιακοί Και Θιβέτ....

Κουβέντα γίνεται αρκετή και ντόρος μεγάλος ,για την "απονενοημένη" πράξη των καταπιεσμένων θιβετιανών ,να διαδηλώσουν ειρηνικά στον χώρο της αρχαίας Ολυμπίας.

Έχω την πολυτέλεια μέσω αυτού του blog ,να λέω την άποψή μου -έστω και σε εισαγωγικά - ελεύθερα .Μέσω αυτού λοιπόν ,διατυμπανίζω την ελευθερία έκφρασης και οτι δικαίωμα απορέει απ'αυτήν.
Ετσι ,δεν θα μπορούσα να επικροτήσω οποιαδήποτε απαγόρευση οποιουδήποτε θελήσει να πεί την άποψή του ,πόσο μάλιστα αν αυτή εκφράζεται ειρηνικά.

Στο σημείο αυτό θα συνεχίσω με μερικές υποθέσεις όχι και τόσο φανταστικές ,ας υποθέσουμε λοιπόν οτι αφήνουμε τους αιτούντες όποιων δίκαιων αιτημάτων να διαδηλώνουν στους ολυμπιακούς αγώνες και εν προκειμένω στην αφή της φλόγας τους ,τι θα συμβεί τότε;

Πιστεύετε οτι θα φτουρίσει αφή;θα πραγματοποιηθούν αγώνες;ή μήπως χάθηκαν της γής οι κατατρεγμένοι ,σουδανοί ,αφγανοί ,οσέτοι ,πόντιοι ,αρμένιοι κ.ο.κ.

Το ερώτημα θα πρέπει να είναι τι στο διάολο θα πρέπει να κάνουμε τους αγώνες αυτούς ,μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για διαφήμηση εταιριών όπως η adidas και η balco ή θα πρέπει να διαφυλάξουμε το πνεύμα -όποιο στο διάολο είναι αυτό- των αγώνων;όπως ξέρουμε ξεκίνησε και η ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας!

Μήπως στην αρχαιότητα δεν υπήρχαν αδικημένοι; δεν υπήρχαν "θιβετιανοί";...υπήρχαν και παραυπήρχαν ,όμως σεβόντουσαν τους θεσμούς και δή την Ολυμπιακή Εκεχειρία!

Για αυτό ακριβώς τους σεβόμαστε ,για αυτό ακριβώς είμαστε υπερήφανοι και για αυτό ακριβώς θα πρέπει να επιχειρήσουμε να επαναφέρουμε Αυτό το πνεύμα και να μην επιτρέψουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία!

Η σκέψη μας θα είναι σε όλους τους "θιβετιανούς" του κόσμου ,πλήν όμως θα πρέπει να διαφυλάξουμε κάποιες αρετές και αρχές που και αυτοί οι ίδιοι κάποια στιγμή θα χρησημοποιήσουν.
Τα σέβη μου

3 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Ντήαρ Φιλ,

Το δυστύχημα είναι ότι έτσι όπως έχουν καταντήσει οι Ολυμπιακοί αγώνες, υποχείριο της ΔΟΕ και των χορηγών είναι πραγματικά πλέον πολύ δύσκολο να βγουν αυτά που αναφέρεις μέσα από την όλη διαδικασία...

Η Κϊνα είναι μία δικτατορία, μία στρατιωτική και οικονομική υπερδύναμη που πήρε τους αγώνες όχι γιατί εκτιμά το νόημα των Ο.Α. αλλά για να κάνει την προπαγάνδα της...

Κανονικά δεν θα έπρεπε να της έχουν δοθεί οι αγώνες αλλά τι ψάχνω τώρα...

Spyros Vlahos είπε...

Εδώ διαφωνούμε. Οι Ολυμπιαόί υποτίθεται ότι έγιναν για να επικρατεί ειρήνη. Στο Θιβέτ γίνεται γενοκτονία.
Από την άλλη, όπως είπε και κάποιος στην τηλόραση, είναι Ολυμπιακοί των ... χημικών πια

Φιλαλήθης είπε...

Έτσι είναι Δάσκαλε...διαφωνούμε!
Έχω πάντα στο μυαλό μου μια κουβέντα που μου΄λεγε ο παππούς μου..."κάποιος φοβέριζε την γυναίκα του και έκοψε την πούτσα του"
Μα πώς είναι δυνατόν να μήν βλέπουν πως αυτός ο θεσμός τους ευνοεί;είναι μαζί τους;
Άλλους δεν ευνούν τέτοια ιδεολογήματα ...όχι τους δυνατούς πάντως!!!!!