Σάββατο, Ιανουαρίου 06, 2018

Με 'γειά Το Ονοματάκι σας Δεσποινίς....Novamakedonski Είπαμε ε?.....

   Εντάξει ,25 χρόνια δεν είναι λίγα ,είναι πάρα πολλά για να λιμνάζει ένα πρόβλημα χωρίς να βρίσκεται μια λύση.Πόσο μάλλον όταν αυτό το πρόβλημα βρίσκεται μεταξύ δύο γειτόνων και ακόμα χειρότερα όταν αυτοί οι γείτονες είναι δύο χώρες.

   Αναφέρομαι στο πρόβλημα το λεγόμενο (λάθος κατ'εμένα) "Μακεδονικό" το οποίο ταλανίζει και δηλητιριάζει τις σχέσεις δύο γειτονικών και αδερφών λαών.Τόσα χρόνια άχρηστοι πολιτικοί δεν κατόρθωσαν να κάνουν την δουλειά τους και να βρούν μια λύση σε ένα απλό πρόβλημα που τελικά κατέστη τόσο δυσεπίλυτο που τύφλα να 'χει ο γόρδιος δεσμός.

   Όλα αυτά τα χρόνια βρήκαν χρόνο και έδαφος κάθε λογής αποβράσματα είτε ακροδεξιά είτε ακροαριστερά και διαχειρίζονταν αυτή την διένεξη για ίδιον όφελος.

   Όλοι γνωρίζουν ,δηλαδή οι υγιείς τω νού ,ότι οποιαδήποτε αναφορά στην λέξη Μακεδονία ή συνώνυμό της έχει να κάνει με κάτι Ελληνικό ,έτσι ήταν έτσι είναι και έτσι θα είναι δυστυχώς για τους δύσμοιρους σλάβους γείτονές μας οι οποίοι στην προοπτική να αποκτήσουν ένδοξο παρελθόν έχουν ξεσαλώσει και δεν ακούν ούτε τον πρώτο πρόεδρό τους τον Γριγκόροφ που τι και αν διερύγνυε τα ιμάτιά του ότι είναι σλάβος αυτοί καβαλημένοι στον Βουκεφάλα δεν αφήνουν την σάρισα από τα χέρια τους ούτε που να τους στείλει email ο ίδιος ο Μεγαλέξανδρος αυτοπροσώπως.

   Από την άλλη μικροί άνθρωποι φοβούμενοι τις ορδές των  Σκοπιανών που ως άλλοι τζεκινσχάνηδες θα εισβάλουν κατά εκατομύρια ,δισεκατομύρια μη σας πω ,στην χώρα μας και μας ξαναπάρουν την Τροπολιτσά δίστασαν ακόμα και να σκεφτούν μια λύση.
Ευτυχώς τώρα κάτι κινείται και μάλλον θα βρεθεί λύση στο όνομα και αυτό μάλλον θα είναι το 
«Novamakedonski» ....

   Πολύ ωραίο ονοματάκι ,νοστιμότατο και ευπεπτότατο από κάθε πλευρά μιας και δεν αναφερεται στην Μακεδονία ως Ελληνική ,αλλά σε μια άλλη μακεδονία που μοιάζει με την αυθεντική κάπως στον ήχο αλλά είναι σλάβικη ,αφού σλάβοι είναι οι άνθρωποι.Αρκεί βέβαια αυτό να ισχύει erga omnes χωρίς μαλακίες ,όταν λέμε κατα πάντων να το εννοούμε ,χωρίς παραθυράκια και δυσερμηνίες ,αυτά βέβαια είναι δουλειά των ειδικών.

   Κάπως έτσι θα περάσει στην ιστορία αυτή η διένεξη χωρίς να ανοίξει μύτη ,χωρίς τα χειρότερα και με τους καλύτερους οιωνούς...θα το δείτε!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: