Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2011

Τιμή Και Δόξα! (PART II)

Οι γνωστοί άγνωστοι ,αυτοί οι "ευπάτριδες" ελληνολάγνοι ,οι άρπυιες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας ...ξαναχτύπησαν.

Δεν πρόκειται ,ασφαλώς για άλλους πλήν αυτών που με είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν εδώ ,αυτούς που έβαλαν σκοπό της ζωής τους ,και με τα λάβαρα του '21 σηκωμένα ,να ξεμπροστιάσουν τους σύγχρονους Εφιάλτες του ελληνισμού ,όπως την κυρία Ρεπούση και την κυρία Δραγώνα.

Ασφαλώς και αναφέρομαι στην περίφημη σειρά-κόσμημα του ΣΚΑΙ "1821" και τον πόλεμο που αυτή δέχεται ενορχηστρωμένα από τους παραπάνω κύκλους.

Η σειρά αυτή ,παραδόξως ,εμφανίστηκε ώς όαση στην αισθητική αναισχυντία που βιώνουμε καθημερινά στην ελληνική τηλεόραση και καλά θα κάνουν οι εν λόγω κύριοι να μαζευτούν διότι δεν πείθουν κανέναν πιά.

Σαν γραφίστας δίνω τα συγχαρητήριά μου στον συνάδελφο που επιμελήθηκε της σειράς ,είναι ότι καλλίτερο ,ειδικά το σήμα της έναρξης.
Τώρα όσο για το περιεχόμενο ,μάλλον πλησιάζει στην ιστορική αλήθεια ,μάρτυρες είναι όσοι αντιδρούν και το ποιόν τους.

Η κυρία Αγγελομάτη-Τσουγγαράκη καλά θα κάνει να συζητάει περισσότερο με τους μαθητές της ίσως διευρυνθούν οι ορίζοντές της και να αφήσει τα προς τα ακροδεξιά τρεκλίσματα ,όπως καλά θα κάνει να ανοίξει κανένα pc και να διαβάσει κανένα blog (πράγμα που κατά δήλωσή της δεν κάνει) όχι για να βρεί ιστορικά μνημεία ή φάρους αληθείας αλλά για σκουπίδια για οχετούς παραπληροφόρησης για άναρθρες κραυγές ίσως έτσι εκτιμήσει και κατανοήσει την αλήθεια καλλίτερα ...το'χω κάνει και εγώ!

Το οτι δεν υπήρχαν κρυφά σχολειά ,είναι ένα γεγονός ,τι να κάνουμε...γιατί πρέπει να είναι κακό!
Το οτι το ιερατικό κατεστημένο δεν πρωτοστάτησε στον αγώνα είναι ένα γεγονός ,γιατι πρέπει σώνει και καλά η αλήθεια να είναι ταμπού ...το έκαναν αργότερα ,το ίδιο είναι.
Η Τριπολιτσά όπως και η Χίος είναι γεγονότα αληθινά ,καλά κάνουμε και δεν τα μαθαίνουμε στο δημοτικό αλλά στα 20 ή στα 30 είναι παράλογο να τα αγνοούμε.

Προσωπικά περιμένω από τον ΣΚΑΙ εξίσου καλές δουλειές εξάλου δεν του βγήκε σε κακό με τόση τηλεθέαση ,όπως από τους bloggers να ξυπνήσουν και να ποστάρουν ενθαρύνοντας την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: