Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2007

Blogοσυμπεράσματα (II)


Τα blogs εν τέλη είναι ρομαντικά.
Τόσο ρομαντικά όσο τα κάνει η ανιδιοτέλεια και η απουσία άμεσου φαινομενικού κέρδους.
Στην πλειονότητά τους ,διαχέουν έναν άκρατο ενθουσιασμό ,μια μεστή αισιοδοξία και ανιδιοτελή συντροφισμό!
Έχουν ορθή και δίκαιη κρίση και η προσπάθεια απόδοσης δικαιοσύνης είναι πασιφανής ,τείνουν να εκλείψουν παντελώς ο ρατσισμός ,ο εθνικισμός ,ο ξύλινος λόγος και λοιπές αηδίες!
Ίσως είναι καλλίτερα έτσι!

6 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Η πάγκόσμια διαδικτυακή πανβλογόσφαιρα είναι ακριβώς ότι και οι χρήστες της.

Το προφίλ του μέσου βλογεροφόρου συγγραφέως έχει τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις, (Π.χ. πόσα πανιστοσανιδολόγια για την ανωτερότητα της ΕΛ-ληνικής φυλής π.χ. έχεις δει; Σίγουρα όχι πολλά).

Τώρα αυτό το προφίλ είναι μάλλον ενοχλητικό σε πολλούς και διάφορους έχοντες και κατέχοντες που επιθυμούν τον έλεγχο των πάντων, μέσω του ελέγχου της πληροφόρησης και της αποβλάκωσης όλων. (Πιάσε άλλη μια φραπελιά περιποιημένη με γάλα και 12 ζάχαρες).

Το μέλλον θα δείξει εάν η βλογόσφαιρα θα ελεγχθεί τελικά από διάφορους εξουσιαστές της πλάκας, ή αν θα παραμείνει στην σημερινή της άναρχη, ελεύθερη και φυσικά δημοκρατική μορφή.

Ανώνυμος είπε...

Σε κάθε περίπτωση τα μπλογκ είμαστε εμείς οι συμμετέχοντες και οι blogger. Τα μπλογκ έχουν ευαισθησίες και αλήθειες ίσως περισσότερες απ' ότι έχουμε στην καθημερινότητά μας. Στο χέρι μας και στο πληκτρολόγιό μας είναι να επιλέξουμε και να αναδείξουμε το blog που μας ταιριάζει, ανάλογα βέβαια με τον χαρακτήρα του καθενός αλλά και την εποχή. Το ζητούμενο πάντα είναι να παίρνουμε αυτό που ζητάμε και να ζητάμε αυτό που θέλουμε.

Ανώνυμος είπε...

"έχουν όρθη και δίκαια κρίση..."
στο μέτρο του υποκειμενικού πάντοτε.

akis είπε...

Η Δημοκρατια των μπλογκ.
Ας της δωσουμε λιγο χρονο...
Ελευθερια εκφρασης η μεγαλωνει την μοναξια της οθονης?

ΦΙΛΑΛΗΘΗ
επειδη το μπλογκ μου ειναι φωτογραφικο,περαστε μια βολτουλα..
πως μπορουμε να βαλουμε μια φωτο στο background?

Θα τα λεμε

Ανώνυμος είπε...

"Η πάγκόσμια διαδικτυακή πανβλογόσφαιρα είναι ακριβώς ότι και οι χρήστες της."

Σίγουρα είναι. Αλλά ένα περιβάλλον που επιτρέπει την απόλυτη ελευθερία έκφρασης και την ανάδειξη αυτών που γράφονται κυρίως με κριτήριο την ποιότητά τους δε μπορεί παρά να αλλάζει προς το καλύτερο και τους ίδιους τους χρήστες και να ανεβάζει συνεχώς την ποιότητά της.

Ωραία τα συμπεράσματα πάντως.

Rodia είπε...

Αγαπητέ Φιλαλήθη, δες εδώ:
http://gr-metablogging.blogspot.com/
όπου γίνεται μια προσπάθεια συγκέντρωσης μπλογκιακής εμπειρίας...
Προσπάθησα να κοπιάρω τα δυο τελευταία κατατοπιστικά ποστ σου, αλλά δε γίνεται τπτ.. Πάλι καλλικαντζάρια την έπεσαν στο μπλογκ σου φαίνεται..

:-)