Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2007

Blogοσυμπεράσματα (Ι)


Τα blogs εν τέλη ,είναι σκληρά.
Τόσο σκληρά ,όσο τα κάνει η αμεσότητα και η υποτιθέμενη ανωνυμία.
Στην πλειονότητά τους ,δεν χαρίζονται σε κανέναν και επουδενί.
Δεν έχουν τάκτ ,λεπτότητες και λοιπές αηδίες.
Ισως είναι καλλίτερα έτσι!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Φιλαλήθη, το χαρακτηριστικό των μπλογκ είναι η ανωνυμία. Αυτό είναι το όπλο αλλά και η αδυναμία τους. Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει η δυνατότητα να συζητήσεις χωρίς κατ' ανάγκη να τσακωθείς ή να διακόψεις τον συνομιλητή σου, μπορείς να σκεφθείς λίγο πριν απαντήσεις, να πάρεις χρόνο, να ηρεμήσεις αν σε εκνεύρισε κάτι.
Γράφω για πρώτη φορά στο μπλογκ σου γιατί μου αρέσει ο "τίτλος" σου και γιατί αισθάνθηκα κάπου ότι με στήριξες. Αυτό που λείπει πράγματι σήμερα είναι η αλήθεια και αυτή όλοι ψάχνουμε. Μέσα σε μια κοινωνία όπου κυριαρχεί η υποκρισία και η εξαργύρωση των αρχών και των ιδεών, μόνο η επιστροφή στην αλήθεια μπορεί να μας προχωρήσει μπροστά. Αν εθελοτυφλούμε, αν στρουθοκαμηλίζουμε, δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά να πιπιλάμε το ίδιο δάκτυλο που μας προσφέρει η ουτοπική πραγματικότητα.
Όταν λες την αλήθεια μπορεί κάποιοι στην αρχή να σε ειρωνευθούν και να σε χλευάσουν, να γίνουν σκληροί όμως τελικά θα βρεις τους ανθρώπους που θα σε στηρίξουν για να συνεχίσεις.
Τα blog είναι σκληρά γιατί είναι ο καθρέφτης της ίδιας κοινωνίας, που προσπαθεί γλύφοντας και έρποντας να επιβληθεί, με ποιό όμως το αντίτιμο; Τα blog κανιβαλίζουν, όπως ανθρωποφάγα είναι πολλά γύρω μας και στη δουλειά μας, στην καθημερινότητά μας. Τα blog τελικά είμαστε εμείς. Η καλή και κακή μας πλευρά, η ευαίσθητη και αναίσθητη. Αν εμείς είμαστε ωμοί, ωμά blog θα έχουμε. Τουλάχιστον ας είμαστε ελικρινείς. Και η αλήθεια είναι τόσο απλή σαν το νερό της πηγής!

Φιλαλήθης είπε...

Γεία σου φίλε Βασίλη!
Όντως το μέγιστο όπλο των blogs είναι η ανωνυμία ,το όπλο και όχι η αδυναμία τους ,κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα!
Αν και δεν κατάλαβα ποιός είσαι για να σε στηρίξω ,δεν θα απέχουν και πολύ οι απόψεις μας.
Να`σαι καλά!

Troll είπε...

Τα μπολγκς ειναι σκληρα συνονοματε....μα πιο σκληρο ειναι να χανεις το μπλογκ σου με ενα κατα λαθος πατημα !!!!

zanat0s είπε...

Hey man. I am a greek Living in Singapore and I have a blog. Was wondering if you want to link with each other? http://zanat0s.typepad.com

I found your blog and it would be an honor if you linked to me.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς λογοκρισία και με πλήρη συνείδηση, η ειλικρίνεια μας (η οποία πάντα καλλωπίζεται μπροστά στον καθρέφτη της τεχνητά κοινωνικοποιημένης εικόνας μας) είναι λογικό να καταντά σκληρή. Λογικό, ευτυχές αλλά και ενδιαφέρον γιατί έτσι θα δούμε όχι μόνο αν μπορούμε να πούμε την αλήθεια αλλά και αν είμαστε ικανοί να την αντέξουμε.

Φιλαλήθης είπε...

Συνονόματε...
tell me about!

mr zanatOs...
tell me man ,that you speek greek as well!

vouts...
(ας συνεχίσω βαρβαριστί!)
Γουέλκαμ του δι κλάμπ!

Agobooks είπε...

Κι όμως.
Ετσι είναι καλλίτερα!
Καλό βράδυ, Φιλαλήθη μου!

Troll είπε...

Συνονοματε τι να σου πω!!!!!Η γυναικα μου μουτοσβησε κατα λαθος απο το σπιτι ...αστα να πανε...το κακο ειναι οτι με το νεο δεν μπορω να κανω καμια ρυθμιση....θα παιδευτω και ας ελπισω να καταφερω τιποτα!!!!